Παρίσι: Άγνωστοι έριξαν πυροτεχνήματα σε αστυνομικό τμήμα

Παρίσι: Άγνωστοι έριξαν πυροτεχνήματα σε αστυνομικό τμήμα
Περίπου 40 άγνωστοι οπλισμένοι με μεταλλικές ράβδους και χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα προσπάθησαν να εισβάλουν σε αστυνομικό τμήμα σε προάστιο του Παρισιού Video Printscreen

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά εικόνες δείχνουν σπασμένα παράθυρα στο αστυνομικό τμήμα και αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές.​

Περίπου 40 άγνωστοι οπλισμένοι με μεταλλικές ράβδους και χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα εν είδει όλμων προσπάθησαν να εισβάλουν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας σε αστυνομικό τμήμα σε προάστιο του Παρισιού, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους.

«Βίαιη επίθεση την περασμένη νύκτα στο αστυνομικό τμήμα του Σαμπινί με διάφορα βλήματα. Δεν τραυματίσθηκαν αστυνομικοί», ανακοινώθηκε μέσω του Twitter από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει ένα μπαράζ από πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται προς την κατεύθυνση του αστυνομικού τμήματος του Σαμπινί-σιρ-Μαρν, περίπου 15 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου του Παρισιού. Οι οπλισμένοι άγνωστοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο τμήμα, αλλά απέτυχαν.

Δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά εικόνες δείχνουν σπασμένα παράθυρα στο αστυνομικό τμήμα και αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές.

Το κίνητρο της επίθεσης, της τρίτης που γίνεται εναντίον αστυνομικού τμήματος σε δύο χρόνια, δεν έγινε αμέσως σαφές. Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι γνωστή για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και θεωρείται από τις αρχές υψηλής προτεραιότητας για την αποκατάσταση της τάξης.

«Ήταν μια οργανωμένη επίθεση από περίπου 40 άτομα που ήθελαν να δώσουν μάχη», δήλωσε στο BFM ο δήμαρχος του Σαμπινί Λοράν Ζαν. «Για μερικές ημέρες υπήρχε ένταση με άτομα που θέλουν να δώσουν μάχη με την αστυνομία. Πρόκειται για αντιαστυνομικά αισθήματα. Δεν ήμασταν μακριά από μια καταστροφή».

Μια αύξηση των επεισοδίων δημόσιας ασφάλειας σε όλη τη Γαλλία μετά το τέλος του lockdown για την Covid-19 στα μέσα Μαΐου έχει θέσει την κυβέρνηση σε αυξημένη ετοιμότητα για αύξηση της εγκληματικότητας εν μέσω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα