Γαλλία: Αλλάζει διάταγμα που περιορίζει τον αριθμό των πιστών στις εκκλησίες

Γαλλία: Αλλάζει διάταγμα που περιορίζει τον αριθμό των πιστών στις εκκλησίες
Άνθρωποι σε εκκλησία της Γαλλίας AP

Δικαστήριο της Γαλλίας διέταξε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το διάταγμα που περιορίζει σε 30 τον αριθμό των πιστών στις λειτουργίες.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας διέταξε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει, μέσα σε τρεις ημέρες, το διάταγμα με το οποίο περιορίζει σε 30 τον αριθμό των πιστών που επιτρέπεται να παρίστανται σε θρησκευτικές τελετές.

«Επιβάλλεται στον πρωθυπουργό να τροποποιήσει, μέσα σε διάστημα τριών ημερών (…) τους όρους (σ.σ. του διατάγματος) λαμβάνοντας αναλογικά μέτρα για την εποπτεία των συγκεντρώσεων σε χώρους λατρείας» ανέφερε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην απόφασή του.

Καθολικές οργανώσεις είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταγγέλλοντας το διάταγμα της κυβέρνησης το οποίο θεωρούσαν «περιττό, δυσανάλογο και μεροληπτικό». Οι δικαστές έκριναν ότι λόγω του ορίου των 30 ατόμων σε πολλές περιπτώσεις οι πιστοί κάποιες μέρες δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στις λειτουργίες, ακόμη και αν αυξηθεί ο αριθμός τους. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε την Επισκοπή του Παρισιού, ο Αντουάν Ντελβολβέ, σημείωσε εξάλλου ότι στο διάταγμα δεν λαμβανόταν υπόψη των μέγεθος των χώρων λατρείας.

Από το Σάββατο (28/11) στη Γαλλία χαλάρωσαν ορισμένοι περιορισμοί, με το άνοιγμα κυρίως των καταστημάτων. Ωστόσο μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και νάιτκλαμπ παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα