Επίθεση στη Νίκαια: Το προφίλ του Τυνήσιου μακελάρη

Επίθεση στη Νίκαια: Το προφίλ του Τυνήσιου μακελάρη
Αστυνομικοί στη Νίκαια AP

Ο 21χρονος μακελάρης έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια «πηγή προσκείμενη στην υπόθεση», ονομάζεται Μπραχίμ Αουσάουι. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη πηγή με γνώση της έρευνας.

Ο δράστης της Νίκαιας, πριν από περίπου έναν μήνα είχε φτάσει στο μικρό ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, σε ένα από είκοσι, συνολικά πλοιάρια, που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από την Τυνησία.

Τέθηκε σε καραντίνα στο πλοίο Raphsody, (όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανόνες του ιταλικού κράτους) και στη συνέχεια περασε από την πόλη του Μπάρι.

Αμέσως μετά, υπεγράφη απόφαση απέλασής του από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στο μεταξύ ο Αουισαουί είχε μεταβεί στη Γαλλία. Παράλληλα, η εισαγγελία του Ακράγαντα της Σικελίας ξεκίνησε έρευνα, στην οποία ο ίδιος κατηγορείται για στήριξη της παράτυπης μετανάστευσης.

Έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος, αναφέρθηκε από μια τοπική πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα