Γαλλία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη στη Νίκαια

Γαλλία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη στη Νίκαια

Τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει τον δράστη της αιματητής επίθεσης στη Νίκαια κατέγραψαν οι κάμερες. Μηνύματα συμπαράστασης από ευρωπαίους ηγέτες.

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μία γυναίκα που αποκεφαλίστηκε, και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της νέας επίθεσης που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο δράστης κατα τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” (“Ο Θεός είναι μεγάλος “) κάτι που, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, έκανε ακόμη και μετά τη σύλληψή του, την οποία κατέγραψαν οι κάμερες.

Στη Γαλλία έχει σημάνει συναγερμός. Η νέα επίθεση σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καγητητή Σαμουέλ Πατί από έναν 18χρονο ισλαμιστή Τσετσένο, επειδή έδειξε στους μαθητές του τα σκίτσα του πρωφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύει πριν απο λίγα χρόνια το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, μιλώντας για την ελευθερία της έκφρασης.

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σημειώθηκε την Πέμπτη και στην Αβινιόν με ένοπλο να φωνάζει “Αλλάχου Άκμπαρ” πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Θύμα ισλαμιστή έπεσε και ο φρουρός του Προξενίου της Γαλλίας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικέιμενο.

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία λέγοντας: “Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη από τους βάρβαρους φόνους στην εκκλησία στη Νίκαια. Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των δολοφονηθέντων και των τραυματιών. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, δήλωσε η Μέρκελ στο Twitter δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε: “Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό”.

Σε διαφορετικό “τόνο” πάντως το Κρεμλίνο, ανακοίνωσε ότι είναι “ανεπίτρεπτο να δολοφονούνται άνθρωποι, αλλά είναι και λάθος να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών”.

Μήνυμα στήριξης γραμένο στη γαλλική γλώσσας έστειλε και ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης o οποίος δήλωσε σοκαρισμένος και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη Γαλλία.

Τέλος, η Τουρκία καταδίκασε “έντονα” την “άγρια” επίθεση με μαχαίρι. “Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (…) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα