Γαλλία: Ο Μακρόν υπεραμύνεται της πολιτικής του για τη δημόσια ασφάλεια

Γαλλία: Ο Μακρόν υπεραμύνεται της πολιτικής του για τη δημόσια ασφάλεια
Εμμανουέλ Μακρόν Francois Mori, Pool / Associated Press

Ο Γάλλος προέδρος επιμένει στην ατζέντα του νόμου και της τάξης σε μία προσπάθεια να μην "χαρίσει" συντηρητικούς ψηφοφόρους στη Μαρίν Λεπέν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Δευτέρα αστυνομικό τμήμα στο Μονπελιέ για να υπερασπιστεί την πολιτική του “για την ασφάλεια της καθημερινότητας”, την ώρα που η Γαλλία είναι αντιμέτωπη, σύμφωνα με ίδιο, “με μεγάλη αύξηση της βίας εναντίον προσώπων”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει για πρώτη φορά για το θέμα μετά την 1η Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε “η μεγάλη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας”, την οποία είχε ανακοινώσει ο Μακρόν το φθινόπωρο εν μέσω πολεμικής για την αστυνομική βία.

Οι διαβουλεύσεις αυτές αναμένεται να αποτελέσουν τα θεμέλια “ενός φιλόδοξου νομοσχεδίου για την εσωτερική ασφάλεια με ορίζοντα το 2022”, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Ο Μακρόν αναμένεται επίσης σήμερα να προωθήσει το νομοσχέδιο για την “καθολική ασφάλεια”, το οποίο υιοθετήθηκε στα μέσα Απριλίου από το γαλλικό κοινοβούλιο παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπέρμαχων των πολιτικών ελευθεριών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro που κυκλοφόρησε χθες Κυριακή, ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε την πολιτική του των τελευταίων τεσσάρων ετών και κυρίως την απόφασή του να αυξήσει κατά 10.000 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έως το 2022.

“Όλοι οι Γάλλοι θα δουν περισσότερο μπλε (σ.σ. το χρώμα της στολής των Γάλλων αστυνομικών) στους δρόμους το 2022 σε σχέση με το 2017. Αυτό καθησυχάζει τους ανθρώπους, αυτό αποθαρρύνει τους παραβάτες. Μάχομαι για το δικαίωμα στην ειρηνική ζωή”, υπογράμμισε.

Παράλληλα από το Μονπελιέ ο Μακρόν πρόκειται να ανακοινώσει τη δημιουργία “μιας σχολής πολέμου με συνεχή εκπαίδευση” για τους αστυνομικούς καθώς και τον εκσυγχρονισμό της στολής τους.

Στη Figarο ο Μακρόν έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, “που εκρήγνυται”. “Η εξάλειψή του με κάθε τρόπο έχει αναχθεί σε μητέρα όλων των μαχών, καθώς τα ναρκωτικά υποδαυλίζουν κάποια αυτονομιστικά δίκτυα αλλά και την καθημερινή εγκληματικότητα”, εξήγησε ο ίδιος.

Μετά το αστυνομικό τμήμα ο Μακρόν θα μεταβεί στο προάστιο Μοσόν, στο βορειοανατολικό Μονπελιέ, όπου το 58,4% των 21.650 κατοίκων του ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 47%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version