Γαλλία: Μετά τα “κίτρινα γιλέκα” στους δρόμους οι αστυνομικοί – Τι ζητούν

Γαλλία: Μετά τα “κίτρινα γιλέκα” στους δρόμους οι αστυνομικοί – Τι ζητούν
H γαλλική αστυνομία σε κινητοποίηση των γιλέκων AP

Σαν να μην έφταναν στον Εμανουέλ Μακρόν οι πονοκέφαλοι των "κίτρινων γιλέκων", πλέον έχει να αντιμετωπίσει και τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών.

Ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος μεγάλος πονοκέφαλος για τον Εμανουέλ Μακρόν μετά τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων”;

Αυτός που δεν φαντάζεστε! Η Γαλλική αστυνομία! Ναι, καλά διαβάσατε οι Γάλλοι αστυνομικοί παρουσιάζονται όχι μόνο αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αξιώνοντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μετά τον τελευταίο πολύ δύσκολο μήνα αλλά και τη συνεχή επιφυλακή για τρομοκρατικό χτύπημα, οι Γάλλοι αστυνομικοί ζητούν καλύτερες αποδοχές, καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση των πόρων για τα μέσα ασφαλείας.

Σε διαφορετική περίπτωση; Θα προχωρήσουν ακόμα και σε λευκή απεργία. Στις κλήσεις στην άμεση δράση θα απαντούν και θα σπεύδουν μόνο σ’ αυτές που έχουν χαρακτήρα έκτακτης ανάγκης. Και ότι τέλος πάντων θα κάνουν τη λιγότερη δυνατή δουλειά αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να απεργήσουν.

Οι οικονομικές αξιώσεις τους επίσης είναι απολύτως συγκεκριμένες: Θέλουν αύξηση 115 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου, 15 ευρώ περισσότερα δηλαδή από όσα υποσχέθηκε ο Μακρόν σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version