Γαλλία: Ο δολοφόνος του καθηγητή είχε ανταλλάξει μηνύματα με εξαγριωμένο πατέρα μαθητή του

Γαλλία: Ο δολοφόνος του καθηγητή είχε ανταλλάξει μηνύματα με εξαγριωμένο πατέρα μαθητή του
Μαζική συγκέντρωση στη μνήμη του καθηγητή που δολοφονήθηκε AP Photo/Michel Euler

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο δολοφόνος του Πατί είχε στείλει μήνυμα στον πατέρα ενός μαθητή του, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την απόλυσή του μέσω των social media.

Ο άνδρας που αποκεφάλισε τον Σαμιέλ Πατί, επειδή έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη, έστειλε μήνυμα στο κινητό του πατέρα ενός εκ των μαθητών της τάξης, ο οποίος νωρίτερα είχε διαμαρτυρηθεί για την ενέργεια του καθηγητή.

Η είδηση έγινε γνωστή από αστυνομική πηγή στη Γαλλία, η οποία ανέφερε στο Reuters ότι δεν είναι σαφές εάν ο πατέρας ενός κοριτσιού από την τάξη του εκπαιδευτικού απάντησε στο μήνυμα.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο δράστης ήθελε να τιμωρήσει τον εκπαιδευτικό επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ, κατά τη διάρκεια μαθήματος, για την ελευθερία της έκφρασης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο πατέρας, που είχε καταγγείλει τον καθηγητή σε βίντεο που είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανταλλάξει μηνύματα στο Whatsapp με τον δολοφόνο, ημέρες πριν από την επίθεση. Το θύμα μάλιστα φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο οργισμένης εκστρατείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού δεχθεί την επίθεση.

Ο πατέρας, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο Facebook όπου έλεγε ότι ήθελε την απομάκρυνση του καθηγητή, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές το Σαββατοκύριακο. Ο άνδρας είχε επίσης πάει να δει τον διευθυντή του σχολείου για να διαμαρτυρηθεί, ενώ είχε αναρτήσει κι ένα άλλο βίντεο στο Facebook όπου αποκάλυπτε το όνομα του εκπαιδευτικού και το σχολείο όπου εργαζόταν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα