Γαλλία: Οδηγός λεωφορείου χαστουκίζει μαθητή

Γαλλία: Οδηγός λεωφορείου χαστουκίζει μαθητή
Η στιγμή που ο οδηγός λεωφορείου χαστουκίζει μαθητή σε προάστιο του Παρισιού Faceboook/Le Parisien 94 - Val de Marne

Το περιστατικό που συνέβη σε προάστιο της πόλης του Παρισιού έχει προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση για το κατά πόσο πρέπει να τιμωρηθεί ο εργαζόμενος στον οργανισμό συγκοινωνιών της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει έναν οδηγό λεωφορείου να κατεβαίνει από το όχημά του, να κατευθύνεται προς παρέα μαθητών και να χαστουκίζει μαθητή. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη σε δρόμο της Αρκέιγ, προαστίου του Παρισιού στη Γαλλία, ενώ μια μέρα μετά αναρτήθηκε στο facebook και το βίντεο από κινητό με το περιστατικό.

Σύμφωνα με την γαλλική Le Parisien, όλα ξεκίνησαν όταν ένας μαθητής επιχείρησε να περάσει λεωφόρο χωρίς να ελέγξει τον δρόμο. Την στιγμή εκείνη από το σημείο περνούσε το λεωφορείο της γραμμής 323, ο οδηγός του οποίου εξαναγκάστηκε σε απότομο φρενάρισμα για να αποφύγει το ατύχημα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Παρισιού RATP, ο μαθητής στη συνέχεια προσέβαλε τον οδηγό, μιλώντας του με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, γεγονός που τον οδήγησε στην – ούτως ή άλλως – καταδικαστέα πράξη.

Δείτε το βίντεο:

Η δημοσιοποίηση του θέματος και κυρίως η κυκλοφορία του βίντεο, οδήγησε τον RATP στην εκκίνηση ένορκης διοικητικής εξέτασης, η οποία θα μπορούσε να κοστίσει ακόμη και τη θέση στον οξύθυμο οδηγό.

Κύμα υποστήριξης στον οδηγό

Το πρωί της Δευτέρας, η Le Parisien μεταδίδει πως μια κίνηση για συλλογή υπογραφών υπέρ του οδηγού, η οποία και τέθηκε σε ισχύ από το απόγευμα της Κυριακής, έχει συγκεντρώσει ήδη 46,7000 υπογραφές από όλη τη Γαλλία. «Σήμερα, κινδυνεύει με απόλυση εξαιτίας ενός παιδιού χωρίς συνείδηση και αυτό που ζητάμε είναι να μας βοηθήσετε, ώστε να μην χάσει ο συνάδελφος τη δουλειά του» σημειώνεται στο κείμενο του καλέσματος για συλλογή υπογραφών.

Αρκετοί είναι και οι χρήστες του διαδικτύου που διαπιστώνουν πως φαινόμενα σαν και το παραπάνω συμβαίνουν συχνά και ότι ενδεχόμενη απόλυση του οδηγού θα σήμαινε επιβράβευση της έλλειψης σεβασμού και της μη τήρησης των κανόνων σε δημόσιο χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα