Γαλλία: Σκοτώθηκε ο μεγιστάνας Ολιβιέ Ντασό – Συνετρίβη το ελικόπτερό του

Γαλλία: Σκοτώθηκε ο μεγιστάνας Ολιβιέ Ντασό – Συνετρίβη το ελικόπτερό του
Ο Olivier Dassault (φωτογραφία αρχείου) AP

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό, σκοτώθηκε κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του κοντά στη Ντόβιλ της Γαλλίας.

Ο Γάλλος βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, σκοτώθηκε σήμερα, Κυριακή, κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στη βορειοδυτική Γαλλία. Δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες για το ατύχημα που συνέβη στη Νορμανδία, όπου διατηρούσε εξοχική κατοικία.

Ο Ντασό ήταν γιος του βιομήχανου Σερζ Ντασό, ιδιοκτήτη της εταιρείας Dassault, που κατασκευάζει -μεταξύ άλλων- τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Ακόμη, η οικογένεια Ντασό είναι η ιδιοκτήτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Ο Ολιβιέ Ντασό εκλέχτηκε στην Εθνοσυνέλευση το 2002, με το κεντροδεξιό κόμμα “Οι Ρεπουμπλικανοί”. Σύμφωνα με τη λίστα Forbes, ο πρώην βουλευτής, θεωρείται ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον βουλευτή του κόμματος LR (Οι Ρεπουμπλικανοί, δεξιά), που ήταν 69 ετών, με μήνυμα του στο Twitter.

“Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του”, έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα