Γαλλία: Στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ οι φανέλες των ομάδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Γαλλία: Στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ οι φανέλες των ομάδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο
Shutterstock

Οι ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας θα εμφανιστούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους αριθμούς των εμφανίσεών τους στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Τιμούν την 17η Μαΐου.

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ διακρίσεων στις 17 Μαΐου θα τιμήσουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Λίγκα, οι αριθμοί στις φανέλες των ομάδων θα είναι στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, συμβολίζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα διαφοροποιηθεί προς τιμήν της συγκεκριμένης ημέρας, ώστε οι παίκτες των ομάδων, μαζί τους διαιτητές, να συγκεντρωθούν στο κέντρο του γηπέδου και να σηκώσουν πανό που θα γράφει “Γκέι ή στρέιτ, όλοι φοράμε τις ίδιες φανέλες”. Οι διαιτητές, όπως και οι προπονητές, αλλά και οι δημοσιογράφοι, θα φορούν περιβραχιόνιο, επίσης στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μάλιστα, 30 παίκτες από τις δύο κατηγορίες, συμμετείχαν σε βίντεο εθελοντικής παραγωγής του Fabien Onteniente, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά εν ώρα αγώνων.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής δραστηριότητας, οι φανέλες θα δημοπρατηθούν και θα διατεθούν προς όφελος συγκεκριμένων ακτιβιστικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα