Γαλλικές εκλογές – Μαρίν Λεπέν: Αποδέχεται την ήττα της αλλά βλέπει ως νίκη το 42%

Γαλλικές εκλογές – Μαρίν Λεπέν: Αποδέχεται την ήττα της αλλά βλέπει ως νίκη το 42%
Η Μαρίν Λεπέν μετά την ομιλία της twitter / Martine Le Pen

Η ακροδεξιά υποψήφια παραδέχτηκε την ήττα της από τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ωστόσο πως το υψηλό ποσοστό που έλαβε της δίνει ώθηση για έναν αγώνα που "ακόμα δεν έχει τελειώσει", δίνοντας το σύνθημα για τις βουλευτικές εκλογές.

Η Μαρίν Λεπέν παραδέχτηκε την ήττα της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το αποτέλεσμα είναι μια «νίκη» για το πολιτικό κίνημά της.

«Η βούλησή μας να υπερασπιστούμε τους Γάλλους ενδυναμώθηκε, είπε η Λεπέν, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της κοινωνικής πολιτικής του Μακρόν και της μετανάστευσης».

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα», με το βλέμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες είπε ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» να εξασφαλίσει ο Μακρόν την πλειοψηφία και στο κοινοβούλιο.

Είναι αλήθεια ο Μακρόν είχε μια μεγάλη νίκη, αλλά ως αντιπολίτευση έχουμε τεράστια εξουσία για αντίλογο πολύ ισχυρό. Θα παραμείνω όπως με ξέρετε, μαχόμενη» είπε και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι μετά από δύο εβδομάδες μεγάλου αγώνα, οι ιδέες που εκπροσωπούμε έφτασαν μέχρι εδώ και τελικά πήραμε 42%, που είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε, δεν μετανιώνω για τίποτα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα