Γάλλοι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

default image

Είναι οι πρώτες απώλειες των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων από την έναρξη της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Δύο γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο Μπανγκί τη νύκτα, κατά την πέμπτη ημέρα της γαλλικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία “Sangaris” στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για την αποκατάσταση της τάξης και της σταθερότητας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πληροφορήθηκε με μεγάλη οδύνη τον θάνατο στη μάχη τη χθεσινή νύκτα στο Μπανγκί δύο γάλλων στρατιωτών του 8ου συντάγματος των αλεξιπτωτιστών.

Είναι οι πρώτες απώλειες των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων από την έναρξη της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Νωρίτερα, η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μεταβεί απόψε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μετά την τελετή τιμής στον Νέλσον Μαντέλα στο Σοβέτο.

Οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τη δύσκολη επιχείρηση του αφοπλισμού των ένοπλων ομάδων, από τη δράση των οποίων έχουν σκοτωθεί 400 άνθρωποι στην πρωτεύουσα Μπανγκί τις τελευταίες ημέρες.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθισθεί στο χάος και σε έναν φαύλο κύκλο εθνοτικής και θρησκευτικής βίας με συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους μετά την ανατροπή τον Μάρτιο του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ από μία ετερόκλητη συμμαχία μουσουλμανικών δυνάμεων, την Σελέκα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο της χώρας και πρώην αρχηγό ανταρτικής δύναμης Μισέλ Τζοτοντιά, κατηγορώντας τον ότι επέτρεψε τις πρόσφατες σφαγές στο Μπανγκί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα