ΗΠΑ: Γέννησε γυναίκα που είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια

ΗΠΑ: Γέννησε γυναίκα που είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια
Εικόνα από θάλαμο νοσοκομείου pixabay

Η εγκυμοσύνη της γυναίκας δεν έγινε αντιληπτή από το προσωπικό της κλινικής παρά μόνο λίγο πριν γεννήσει το μωρό, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Σάλος έχει προκληθεί στο Φοίνιξ της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, από την υπόθεση μιας γυναίκας, η οποία ούσα σε κατάσταση “φυτού” τα τελευταία 14 χρόνια, έφερε στον κόσμο ένα μωρό πριν από λίγες μέρες, ενώ νοσηλεύεται σε κλινική. Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση.

Το προσωπικό της κλινικής φέρεται να αγνοούσε την εγκυμοσύνη της “μέχρι λίγο πριν γεννήσει”, όπως δήλωσε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, στο KPHO, το παράρτημα του CBS στο Φοίνιξ.”Απ’ ό,τι μου είπαν, βογκούσε και δεν ήξεραν τι συνέβαινε”.

Το μωρό, ένα υγιές αγοράκι, γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου. Η μητέρα του βρίσκεται στη συγκεκριμένη κλινική εδώ και 14 χρόνια, όταν σχεδόν πνίγηκε και υπέστη εγκεφαλική βλάβη. Χρειάζεται 24ωρη φροντίδα, κάτι που σημαίνει ότι πρόσβαση στο δωμάτιό της είχαν πολλά άτομα του προσωπικού. Η ίδια δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ή να κινηθεί.

Μετά το περιστατικό, η κλινική υιοθέτησε μια πολιτική, που απαιτεί από γυναίκες εργαζόμενες να συνοδεύουν τους άνδρες συναδέλφους τους στα δωμάτια των γυναικών ασθενών. Εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε ότι η μονάδα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές για το “πρωτοφανές θέμα” καθώς και για την αναθεώρηση των δικών της “διαδικασιών, πρωτοκόλλων και ανθρώπων”.

Να σημειωθεί ότι η φήμη της εν λόγω κλινικής δέχτηκε δυνατό πλήγμα το 2013, όταν ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας διαπίστωσε ότι τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού είχε καταχρηστική συμπεριφορά ενώ αρκετά άλλα κατηγορούνταν από τους ασθενείς για κακοποίηση. Ένας υπάλληλος μάλιστα απολύθηκε μετά από επανειλημμένα ακατάλληλα σεξουαλικά σχόλια σε ασθενείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα