Γερμανία: Αστυνομία κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να σταματήσουν πορεία νεοναζί

Γερμανία: Αστυνομία κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να σταματήσουν πορεία νεοναζί

Χρήση εκτοξευτήρων νερού έκανε η αστυνομία στη Λειψία, προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν πορεία νεοναζί

Η γερμανική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσει αριστερούς διαδηλωτές, οι οποίοι έριχναν πέτρες και προσπάθησαν να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί μια πορεία νεοναζί στη Λειψία το Σάββατο (12/12).

Περίπου 1000 διαδηλωτές κατά του φασισμού έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ξύλινα οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους περίπου 200 υποστηρικτές μικρών νεοναζιστικών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν μια πορεία στους δρόμους της πόλης, έγραψε η εφημερίδα Saechsiche Zeitung.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια και η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη. Δεν διευκρίνισε εάν οι τραυματίες είναι πολίτες ή αστυνομικοί.

Τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης προσπάθησαν να μη συναντηθούν οι δύο ομάδες των διαδηλωτών, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση από τους αριστερούς διαδηλωτές.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν εάν η πορεία των νεοναζί επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για την χορήγηση ασύλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network