Γερμανία: Το CDU υποστηρίζει την πρόταση Μέρκελ-Μακρόν

Γερμανία: Το CDU υποστηρίζει την πρόταση Μέρκελ-Μακρόν
Η πρόεδρος του κόμματος CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer AP

Η πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου ήταν σημαντική και σωστή, δήλωσε ο Αντρέας Γιουνγκ, αρμόδιος πολιτικός επί οικονομικών θεμάτων του CDU.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) υποστηρίζει το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα βοήθειας προς τις πληγείσες από τον κορονοϊό χώρες, προκειμένου να ανακάμψει οικονομικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο ανέρχεται σε 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση της Μέρκελ και του Μακρόν προβλέπει μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις για χώρες , όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

«Η πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου ήταν σημαντική και σωστή. Είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα για βιώσιμη ανάπτυξη, και ανάπτυξη τεχνολογίας του μέλλοντος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες, προσδεδεμένο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, με τη συγκατάθεση των εθνικών κοινοβουλίων», δήλωσε ο Αντρέας Γιουνγκ, αρμόδιος πολιτικός επί οικονομικών θεμάτων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) σήμερα στο Βερολίνο πριν από την συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Επίσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU Ρολφ Μπρίνκχάους τόνισε: «Το όλο θέμα είναι ένα άλμα για την κοινοβουλευτική μας ομάδα, δεδομένου ότι αυτή απέρριπτε έως τώρα μοντέλα παρόμοια με τα ευρωομόλογα μετά την οικονομική κρίση. Δεν μας ήταν εύκολο, αλλά πρόκειται απλά για ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε αυτούς τους καιρούς. Τα σχόλια είναι πολύ θετικά. Αλλά θα είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην ανοίξουμε μια πόρτα που δεν μπορούμε να την κλείσουμε ξανά», τόνισε ο Μπρίκχαους.

Ο αρχηγός του Φιλελεύθερου κόμματος ( FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι «αυτή η πρόταση είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πιστεύουμε πως είναι σωστό να συνδεθεί η βοήθεια με όρους, δηλαδή με μεταρρυθμιστικά σχέδια. Θα ήταν επίσης σωστό να επιστραφεί τουλάχιστον ένα μέρος της χορηγηθείσας ενίσχυσης, εάν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση των χωρών (που θα την λάβουν). Και ένα χρονικό όριο επίσης θα ήταν ενδεδειγμένο για αυτά τα ειδικά μέτρα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναμένω ένα συμβιβασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version