Γερμανία: Εμπρησμός οχημάτων μέσα σε στρατόπεδο

Γερμανία: Εμπρησμός οχημάτων μέσα σε στρατόπεδο

Τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από οχήματα σε στρατόπεδο στη Γερμανία. Σοβαρές ζημιές σε 16 στρατιωτικά οχήματα

Ένας εμπρησμός που προκλήθηκε από αυτοσχέδιους μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί κάτω από οχήματα σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε ένα στρατόπεδο στην πόλη Χάβελμπεργκ στην Σαξονία-Άνχαλτ, στη βορειοδυτική Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός στρατός.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περί τις 02:00, δεν προκάλεσε οποιονδήποτε τραυματισμό, ωστόσο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 16 στρατιωτικά οχήματα.

Κατά τρόπο ο οποίος παραμένει άγνωστος ακόμη, ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού αυτού κατάφεραν να παρεισφρήσουν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων και να τοποθετήσουν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς κάτω από τα σταθμευμένα οχήματα. Ορισμένοι μηχανισμοί δεν πυροδοτήθηκαν κι εξετάζονται από τη γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων της Γερμανίας, το ύψος των ζημιών "ανέρχεται, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, σε πολλές χιλιάδες ευρώ".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network