Γερμανία: “Κινδυνεύουμε να χάσουμε τις επιτυχίες μας λόγω της χαλάρωσης”

Γερμανία: “Κινδυνεύουμε να χάσουμε τις επιτυχίες μας λόγω της χαλάρωσης”
Κορονοϊός στη Γερμανία AP

Ο λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν υπογραμμίζει πως "Εάν ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία στην χαλάρωση των μέτρων, τότε σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέες εστίες κρουσμάτων".

Τον κίνδυνο η Γερμανία να χάσει τις μέχρι τώρα επιτυχίες της στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και να χάσει τον έλεγχο της κατάστασης επισημαίνει ο λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν, ασκώντας κριτική στην χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. «Λυπούμαι πολύ που βλέπω ότι βρισκόμαστε ήδη στο σημείο να χάσουμε εντελώς το προβάδισμά μας», δηλώνει σε podcast του που μετέδωσε το NDR ο επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν και αναφέρεται στα ήδη γεμάτα κόσμο εμπορικά κέντρα, μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων έως 800 τ.μ.

«Πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν όλο αυτό πραγματικά έχει κάποιο νόημα», λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι «εάν ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία στην χαλάρωση των μέτρων, τότε σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέες εστίες κρουσμάτων». Δεν θα ξαφνιαζόμουν εάν τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν μπορούμε πια να ελέγξουμε την κατάσταση, προειδοποιεί ο γερμανός επιστήμονας και επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση σε ό,τι αφορά τον επιδημιολογικό δείκτη Ρ-0, ο οποίος υποδεικνύει τον ρυθμό μετάδοσης της νόσου και είναι στο 0,9 -κάθε ασθενής μεταδίδει δηλαδή τον ιό σε λιγότερο από ένα ακόμη άτομο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα