Γερμανία: Κυβέρνηση με την Αναλένα Μπέρμποκ στο υπουργείο Εξωτερικών

Η Αναλένα Μπέρμποκ.
Η Αναλένα Μπέρμποκ. ASSOCIATED PRESS

Στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος οι ανακοινώσεις για το σχηματισμό νέα κυβέρνησης στη Γερμανία με SPD, Πράσινους και FDP. Πώς μοιράζονται τα υπουργεία.

Την συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, παρουσιάζουν στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος) οι ηγέτες των σοσιαλδημοκρατών του SPD, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Spiegel, οι Πράσινοι θα λάβουν συνολικά 5 υπουργεία, το FDP 4 και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το SPD .

ADVERTISING

Πιο συγκεκριμένα, οι Πράσινοι θα αναλάβουν το Υπουργείο Οικονομίας & Κλίματος, Εξωτερικών (τη θέση αναλαμβάνει η Αναλένα Μπέρμποκ), Οικογένειας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.

Το FDP θα αναλάβει τα υπουργεία Οικονομικών, (τη θέση αναλαμβάνει ο ηγέτης του FDP Κριστιάν Λιντερ)  Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Παιδείας & Έρευνας.

Σημειώνεται οτι πρόκειται για την πρώτη τριμερή κυβέρνηση συνασπισμού στην Γερμανία από την δεκαετία του 1950 και αποκλείει από την εξουσία την Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονταν στην εξουσία τα τελευταία 16 χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Όλαφ Σολτς, Αναλένα Μπέρμποκ
SHARE:

24Media Network