ΑΝΑΛΕΝΑ ΜΠΕΡΜΠΟΚ

Η Αναλένα Καρλότα Άλμα Μπέρμποκ (Annalena Charlotte Alma Baerbock, γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1980) είναι Γερμανίδα πολιτικός, συμπρόεδρος του κόμματος Συμμαχία '90/Οι Πράσινοι από το 2018 μαζί με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ. Από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013 έχει εκλεγεί στην Ομοσπονδιακή Βουλή εκπροσωπώντας το Βρανδεμβούργο. Από το 2000 έως το 2004, η Μπέρμποκ σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Το 2005, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από την Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Το 2005 ολοκλήρωσε πρακτική άσκηση στο Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου (BIICL). Από το 2005 έως το 2008, εργάστηκε στο γραφείο της Ελίζαμπετ Σρέτερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ 2008 και 2009 εργάστηκε ως σύμβουλος εξωτερικών πολιτικών και πολιτικών ασφαλείας για την κοινοβουλευτική ομάδα του Πράσινου Κόμματος στην γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή. Η Μπέρμποκ έγινε μέλος του κόμματος των Πρασίνων το 2005. Τον Οκτώβριο του 2008 εξελέγη στο εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματός της στο Βρανδεμβούργο και ανέλαβε την προεδρία του τον επόμενο χρόνο, ένα αξίωμα που κατείχε μέχρι το 2013. Από το 2009 έως το 2012 ήταν επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος . Στις εκλογές του 2017, η Μπέρμποκ ήταν και πάλι επικεφαλής της λίστας στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου και διατήρησε την έδρα της στο κοινοβούλιο. Μετά τις εκλογές ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του κόμματός της στις ανεπιτυχείς διερευνητικές συνομιλίες σχηματισμού κυβέρνησης με το CDU/CSU και το FDP. Από τότε είναι μέλος της Επιτροπής για την Οικογένεια, την Τρίτη Ηλικία, τις Γυναίκες και την Νεολαία. Στις 27 Ιανουαρίου 2018, στο εθνικό Συνέδριο του κόμματος των Πρασίνων στην πατρίδα της, το Ανόβερο, η Μπέρμποκ εξελέγη μία από τους δύο ισότιμους συμπροέδρους του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μαζί με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ. Στο συνέδριο του κόμματος το 2019 επανεξελέγη με 97,1%, το υψηλότερο αποτέλεσμα για πρόεδρο του κόμματος Στις 19 Απριλίου 2021 το κόμμα της ανακοίνωσε ότι την προτείνει για υποψήφια Καγκελάριο στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021

Εκλογές στη Γερμανία

Εκλογές στη Γερμανία: Η αγωνία της Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης... σύντομα

Στην τελική ευθεία στη Γερμανία για τις εκλογές. Για ενδεχόμενο παρατεταμένων συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποιεί ο προσωπάρχης της Μέρκελ. Το βράδυ της Κυριακής το τελευταίο debate των υποψήφιων καγκελαρίων.

Οι Armin Laschet, Annalena Baerbock και Olaf Scholz στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου

Εκλογές στη Γερμανία: Στην αντεπίθεση ο Λασέτ στο debate αλλά δεν φάνηκε να πείθει

Ο Άρμιν Λάσετ επισείει τον κίνδυνο, να σχηματιστεί κυβέρνηση της αριστεράς στη Γερμανία μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σκαμάγκος στο NEWS 24/7: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα χτισμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα"

Σκαμάγκος στο NEWS 24/7: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα χτισμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα"

Η Κλιματική Αλλαγή, η θέση της στις προτεραιότητες Ελλάδας και Ευρώπης, η άνοδος της Αναλένα Μπέρμποκ και η πολιτική πλεύση των Οικολόγων Πράσινων. Ο Θεόδωρος Σκαμάγκος, επιχειρηματίας των Logistics και μέλος της ΠΓ των Οικολόγων Πράσινων μιλά στο NEWS 24/7.

Στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας

Στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει ώς παρατηρητής στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ο συντονισμός Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας και Πρασίνων ο στρατηγικός στόχος της ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αναλένα Μπέρμποκ

Γερμανία: Έπαινοι για το επενδυτικό πρόγραμμα των Πρασίνων

Το Ινστιτούτο Μακροοικονομικών και Οικονομικών Ερευνών επαινεί τους Πράσινους για το επενδυτικό τους πρόγραμμα, κρίνοντας πως "έχει τη δυναμική να αυξήσει αισθητά τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας"

Ο Άρμιν Λάσετ

Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση ενισχύει το προβάδισμα της έναντι των Πρασίνων

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση οι Πράσινοι παραμένουν στη δεύτερη θέση με 22% (-2). Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους στο 14%, την Εναλλακτική για την Γερμανία στο 9% και την Αριστερά στο 6%.

Πράσινοι: Υπέρ του περιορισμού της θητείας των καγκελαρίων η Αναλένα Μπέρμποκ

Πράσινοι: Υπέρ του περιορισμού της θητείας των καγκελαρίων η Αναλένα Μπέρμποκ

Η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία δήλωσε πως είναι υπερ της επανεξέτασης της διάρκειας της θητείας των καγκελάριων εντός ενός ευρύτερου πλαισίου κοινοβουλευτικών μεταρρυθμίσεων.

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει η Αναλένα Μπέρμποκ που βλέπει τις δημοσκοπήσεις να την "προλογίζουν"

Πολιτικός "σεισμός" στη Γερμανία - Δημοσκόπηση βγάζει πρώτους τους Πράσινους

Με 7 μονάδες προηγούνται της Χριστιανικής Ένωσης οι Πράσινοι, με την Αναλένα Μπέρμποκ να συγκεντρώσει όλο και περισσότερες πιθανότητες για την διαδοχή της Μέρκελ. Ποια είναι η 40χρονη πολιτικός.

Η Αναλένα Μπέρμποκ

Αναλένα Μπέρμποκ: Ποια είναι η υποψήφια διάδοχος της Μέρκελ

Η 40χρονη Αναλένα Μπέρμποκ είναι η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία στη Γερμανία. Και βάσει όσων συμβαίνουν τώρα στην πολιτική σκηνή της χώρας, δεν αποκλείεται να τα καταφέρει κιόλας.