Γερμανία: Ο επιθεωρητής Ντέρικ, κατά κόσμον Χορστ Τάπερτ, ήταν μέλος των SS

Γερμανία: Ο επιθεωρητής Ντέρικ, κατά κόσμον Χορστ Τάπερτ, ήταν μέλος των SS

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ αποκαλύπτει ότι ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον επιθεωρητή Ντέρικ στην ομώνυμη γερμανική τηλεοπτική σειρά, ήταν μέλος των Waffen-SS

Ο Χορστ Τάπερτ, ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον επιθεωρητή Ντέρικ στην ομώνυμη γερμανική τηλεοπτική σειρά, ήταν μέλος των Waffen-SS, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

Ο ηθοποιός, που γεννήθηκε το 1923 και έφυγε από τη ζωή το 2008, είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός χάρις στη δημοφιλή αυτή σειρά, η οποία είχε πωληθεί σε άλλες 102 χώρες, όμως από το 1943 ήταν μέλος ενός συντάγματος αρμάτων μάχης των SS που επιχειρούσε στο ρωσικό μέτωπο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε βασίσθηκε στο άρθρο της στα αποτελέσματα των ερευνών του κοινωνιολόγου Γεργκ Μπέκερ, ο οποίος στα πλαίσια των μελετών του για μία βιογραφία της κοινωνιολόγου Ελίζαμπετ Νέλε-Νόιμαν εμβάθυνε στο παρελθόν των μελών μίας θεατρικής επιχείρησης που είχε συνιδρύσει, και στην οποία συμμετείχε και ο Τάπερτ.

Ο Μπέκερ απευθύνθηκε για στοιχεία στο Κέντρο Πληροφόρησης των οικείων των πεσόντων στο μέτωπο στρατιωτών της Βέρμαχτ (WASt), που διαθέτει τα αρχεία για την σύνθεση των συνταγμάτων του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του WASt, ο Χορστ Τάπερτ στην αρχή είχε υπηρετήσει ως έφεδρος σε μία αντιαεροπορική συστοιχία στο Αρόλζεν στη δυτική Γερμανία, προτού μετατεθεί στο σύνταγμα αρμάτων μάχης των SS.

"Ο Τάπερτ ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις αναφορές του όσον αφορά το παρελθόν του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου", επεσήμανε με τη σειρά της η εφημερίδα FAZ.

"Σε μία συνέντευξή του είχε δηλώσει πως υπηρέτησε σε ασθενοφόρο και πως είχε περάσει τα τέλη του πολέμου υπό κράτηση", προσέθεσε η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας πως η σειρά Ντέρικ, παραγωγής του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, μεταδιδόταν από το 1974 έως το 1998 και είχε φθάσει συνολικά τα 281 επεισόδια.

Πηγή:ΑΜΠΕ

SHARE: