Γερμανία: Περαστικοί προσπερνούν αδιάφορα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης

Γερμανία: Περαστικοί προσπερνούν αδιάφορα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης
Συγγενείς των θυμάτων στο Χάλε της Γερμανίας όπου έγινε η επίθεση AP

Βίντεο που εξέτασαν οι αρχές δείχνει πολλούς ανθρώπους "ψύχραιμα, σχεδόν αδιάφορα" να προσπερνούν θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Χάλε που κείτεται στο δρόμο.

Περαστικοί εμφανίζονται να προσπερνούν απαθείς μια γυναίκα, θύμα μιας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον συναγωγής που διαπράχθηκε στην πόλη Χάλε της Γερμανίας τον περασμένο Οκτώβριο, μετέδωσαν χθες γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει πολλούς ανθρώπους «ψύχραιμα, σχεδόν αδιάφορα» να προσπερνούν το θύμα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα WDR, NDR και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Τα νέα αυτά πλάνα, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

«Στο μέσο μιας μεγάλης γερμανικής πόλης ένας άνθρωπος που πυροβολήθηκε κείτεται στο οδόστρωμα, αλλά οι άνθρωποι προσπερνούν», ανέφερε η εφημερίδα.

Στις 9 Οκτωβρίου, περίπου 50 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία όταν ο 27χρονος Στέφαν Μπ., προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει.

Τελικά πυροβόλησε και σκότωσε μια 40χρονη γυναίκα στο δρόμο και έναν 20χρονο άνδρα σε ένα γειτονικό εστιατόριο με κεμπάπ. Επίσης τραυμάτισε σοβαρά ένα ζευγάρι.

Η επίθεση συνέβη την ημέρα της εβραϊκής γιορτής Γιομ Κιπούρ. Ο δράστης παραδέχθηκε το έγκλημά του και ότι το κίνητρό του ήταν ακροδεξιό και αντισημιτικό.

Η στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα