Γερμανία: Σοκαρισμένο το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο για τη νίκη της ακροδεξιάς στη Θουριγγία

Γερμανία: Σοκαρισμένο το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο για τη νίκη της ακροδεξιάς στη Θουριγγία
AFD AP Photo/Jens Meyer

Σοκ από την εκλογική νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς εξέφρασε εξάλλου φρίκη για το αποτέλεσμα.

Το γερμανικό κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο εξέφρασε χθες Κυριακή (5/06) βαθύ σοκ για την εκλογική νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις τοπικές εκλογές στη Θουριγγία.

«Δεν έχουν όλοι οι ψηφοφόροι της AfD ακροδεξιές απόψεις», εκτίμησε ο πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, ο Γιόζεφ Σούστερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Jüdische Allgemeine.

«Όμως το κόμμα που ψήφισαν είναι, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος, ακραία ακροδεξιό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σούστερ δήλωσε βαθιά ανήσυχος για το γεγονός πως τόσοι πολίτες (σ.σ. το 52,8% του εκλογικού σώματος της περιφέρειας) ψήφισαν το AfD. Έκανε λόγο για «ρήγμα στο φράγμα» το οποίο «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις σε τούτη τη χώρα δεν μπορούν απλά να αποδεχθούν».

Η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς εξέφρασε εξάλλου φρίκη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρός της, ο Κριστόφ Χόιμπνερ, υπογράμμισε πως η χθεσινή ήταν «θλιβερή ημέρα για την περιφέρεια Ζόνεμπεργκ, για τη Γερμανία και για τη δημοκρατία. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προφανώς είπε αντίο στη δημοκρατία και επέλεξε συνειδητά ακροδεξιό κόμμα (…) στο οποίο κυριαρχεί ένας ναζί».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα