Γερμανία: Στο στόχαστρο των αρχών 30.000 ύποπτοι για παιδεραστία

Γερμανία: Στο στόχαστρο των αρχών 30.000 ύποπτοι για παιδεραστία
Παιδική κακοποίηση Shutterstock

Έρευνες διεξάγονται σε βάρος 30.000 υπόπτων, αναφορικά με κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού, καθώς κι άλλες μορφές παδικής κακοποίησης στη Γερμανία.

Η γερμανική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνες σε βάρος περίπου 30.000 ατόμων που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται σε μια εκτεταμένη υπόθεση παιδεραστίας στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

“Θέλουμε να βγάλουμε από την ανωνυμία του Ίντερνετ τους δράστες που κακοποιούν παιδιά και αυτούς που τους υποστηρίζουν”, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Πέτερ Μπίζενμπαχ, υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας όπου ξέσπασε το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές οι έρευνες εστιάζουν στην κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού, καθώς κι΄ άλλες μορφές παδικής κακοποίησης.

Από την 1η Ιουλίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πρόκειται να προχωρήσει στη σύσταση ειδικά διαμορφωμένης ομάδας σε μια προσπάθεια δίωξης παιδεραστών στο διαδίκτυο καθώς και τρομοκρατών και χάκερ του κυβερνοχώρου.

Το φθινόπωρο, οι αρχές της πόλης Bergisch Gladbach συνέλαβαν έναν 43χρονο άντρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για κακοποίηση της κόρης του ως μωρό. Σύμφωνα με το Thelocal, βιντεοσκόπησε την κακοποίηση και μοιράστηκε το περιοχέμενο στο διαδίκτυο.

Μέσω αυτής της υπόθεσης η αστυνομία εντόπισε ένα δίκτυο ύποπτων παραβατών, το οποίο επεκτείνεται μέχρι την Αυστρία και την Ελβετία. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί ως ύποπτοι σε ολόκληρη την Γερμανία.

Το Μάιο καταδικάστηκε ο πρώτος από τους 70 παραβάτες – ένας 27χρονος στρατιώτης – σε 10 χρόνια φυλάκισης ενώ τοποθετήθηκε σε ψυχιατρική κλινική για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα