Γερμανία: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία SPD και Σολτς

Προεκλογική καμπάνια του SPD με τον υποψήφιο καγκελάριο Όλαφ Σολτς
Προεκλογική καμπάνια του SPD με τον υποψήφιο καγκελάριο Όλαφ Σολτς AP

Νέα άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών και νέα πτώση Χριστιανοδημοκρατών/ Xριστιανοκοινωνιστών δείχνει δημοσκόπηση του ARD. Σε άνοδο και η δημοτικότητα του Σολτς.

Δημοσκόπηση του δικτύου ARD την Πέμπτη (02/09) δείχνει ότι συνεχίζεται η καθοδική πορεία Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), αφού θα τους ψήφιζε μόνο το 20% στη Γερμανία. Θα ελάμβαναν επομένως 7 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση της 20ής Αυγούστου, δηλαδή πριν από την τηλεμαχία των τριών υποψηφίων καγκελαρίων την περασμένη Κυριακή.

Αντιθέτως, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών οδηγεί το κόμμα του σε απροσδόκητα ύψη: το 25% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε το SPD (+5%), τους Πράσινους θα επέλεγε το 16% (-3%), τους Φιλελεύθερους (FDP) τo 13% (+1%), το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία το 12% (+2%), ενώ το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 6% (αμετάβλητο ποσοστό).

Αυξάνεται επίσης η δημοτικότητα του Όλαφ Σολτς. Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη δουλειά του (+8%). Αυτό καθιστά τον Σολτς τον πιο δημοφιλή πολιτικό αμέσως μετά την καγκελάριο Μέρκελ (64%) και ξεπερνά εκείνο του προέδρου της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ (54%). Η δημοφιλία του υποψήφιου καγκελαρίου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ ανέρχεται σε 20% και της Αναλένα Μπέρμποκ, της υποψήφιας καγκελαρίου των Πρασίνων, φτάνει το 25%.

Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, τον Όλαφ Σολτς θα ψήφιζε το 43% (+2%), τον Άρμιν Λάσετ και την Αναλένα Μπέρμποκ το 16% αντίστοιχα (αμετάβλητα τα ποσοστά τους). Το 29% δεν θα ψήφιζε κανένα εξ αυτών των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανικές εκλογές, Γερμανία, Ομοσπονδιακή Βουλή Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, Αναλένα Μπέρμποκ, Άρμιν Λάσετ, Κόμμα Πρασίνων Γερμανίας, Die Grünen, Δημοσκοπήσεις, Γερμανικές εκλογές 2021
SHARE:

24Media Network