Γερμανία: Υπέρ της ιδέας του Σουλτς για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης τάσσεται ο Γκάμπριελ

German Foreign Minister Sigmar Gabriel  speaks at a foreign policy conference in Berlin Tuesday, Dec. 5, 2017. Gabriel said  Europe needs to act more decisively to defend its values and interests, if necessary by standing up to the United States. (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)
German Foreign Minister Sigmar Gabriel speaks at a foreign policy conference in Berlin Tuesday, Dec. 5, 2017. Gabriel said Europe needs to act more decisively to defend its values and interests, if necessary by standing up to the United States. (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP) AP

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας μιλώντας στο ARD υποστήριξε την πρόταση του προέδρου τους Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την μεταρρύθμιση της ΕΕ

«Συχνά η πολιτική επικρίνεται διότι υποτίθεται πως δεν έχει οράματα και τώρα που έχει κάποιος μια ιδέα, συγκεκριμένα την ιδέα την έχει ο Μάρτιν Σουλτς, για το πώς θα εξελιχθεί η Ευρώπη τού επιτίθενται όλοι. Η πρόταση αποσκοπεί στο να καταστεί η Ευρώπη εκπρόσωπος των συμφερόντων των πολιτών της στον κόσμο. Και αυτό είναι πραγματικά κάτι αναγκαίο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, υπερασπιζόμενος την πρόταση του προέδρου τους Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Mάρτιν Σούλτς για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ιδέα αυτή δεν βρίσκει ανταπόκριση στους Γερμανούς πολίτες, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός απάντησε: «Εάν ρωτήσετε τους πολίτες: 'Πιστεύετε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι η φωνή της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του έντιμου εμπορίου, της ειρήνης, του αφοπλισμού, της ανασυγκρότησης και υπέρ της καταπολέμησης της πείνας στον κόσμο;', τότε μετά βεβαιότητος το 80- 90% θα σας απαντήσει: 'Ναι, το πιστεύω, είναι σωστό'».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Μάρτιν Σούλτς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Οι Χριστιανοδημοκράτες λένε 'όχι' στην πρόταση Σουλτς για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

SHARE:

24Media Network