Γερμανός Επίτροπος θα δεχόταν τη συμμετοχή του ΔΝΤ απλώς ως τεχνικού συμβούλου

Γερμανός Επίτροπος θα δεχόταν τη συμμετοχή του ΔΝΤ απλώς ως τεχνικού συμβούλου

Συμμετοχή του ΔΝΤ ως τεχνικού συμβούλου στο ελληνικό πρόγραμμα, θα δέχονταν ο Γκίντερ Έτινγκερ, τονίζοντας παράλληλα όμως πως η ελάφρυνση χρέους δεν θα προσέφερε κάτι στην Ελλάδα

Διατεθειμένος, εάν χρειαστεί, να δεχτεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο ως τεχνικού συμβούλου δηλώνει ο Γερμανός Επίτροπος, αρμόδιος για την Ψηφιακή Αγορά Γκίντερ Έτινγκερ, ενώ σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν θα προσέφερε πλεονεκτήματα στην Ελλάδα.

"Μπορώ να κατανοήσω ότι το ΔΝΤ αμφιβάλλει αν η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμα τα χρέη της. Καθώς, όμως, οι Έλληνες έχουν σε αυτήν την δεκαετία απαλλαγεί από όλες τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων, οι ελαφρύνσεις χρέους δεν θα φέρουν στη χώρα για την ώρα κανένα πλεονέκτημα. Για μένα ισχύει: δεν μπορούμε να μεταθέτουμε την αποπληρωμή των χρεών στην εποχή των εγγονών μας", δηλώνει ο Γκίντερ Έτινγκερ στο περιοδικό "Der Spiegel" που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επαρκούσε η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς οικονομική συνεισφορά, ο Γερμανός Επίτροπος απαντά καταφατικά: "Σε περίπτωση ανάγκης θα δεχόμουν το ΔΝΤ να παραμείνει μέρος του προγράμματος στη βάση των υπαρχουσών οικονομικών δεσμεύσεων, αλλά χωρίς απαραιτήτως να δώσει νέο χρήμα. Η τεχνογνωσία του ΔΝΤ είναι σημαντικότερη από το φρέσκο χρήμα που θα φέρει", τονίζει.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Χρέος
SHARE:

24Media Network