Γιατί φόρεσαν, τελικά, στολές σε κίτρινο - μπλε χρώμα οι Ρώσοι κοσμοναύτες...

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες
Οι Ρώσοι κοσμοναύτες AP

Οι κίτρινες (με ολίγον από μπλε) στολές των Ρώσων κοσμοναυτών γέννησαν πολλούς και διαφορετικούς συνειρμούς. Οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ηταν τυχαία η επιλογή των κίτρινων στολών (με κάποιους μπλε τόνους μάλιστα) από τους Ρώσους κοσμοναύτες που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Μάλλον ναι, αν πιστέψουμε τουλάχιστον την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Roscosmos. Οχι, ανέφεραν κάποια media της Δύσης που πίσω από την επιλογή του εν λόγω χρώματος διέκριναν μία προσπάθεια στήριξη της Ουκρανίας (κίτρινο και μπλε τα χρώματα της σημαίας της χώρας που δέχεται εδώ και τρεις εβδομάδες τη ρώσικη εισβολή).

ADVERTISING

Κατά τους Ρώσους πάντως οι στολές έχουν τα χρώματα του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι τρεις κοσμοναύτες, ο Σεργκέι Κορτσάκοφ, ο Ολεγκ Αρτεμίεφ και ο Ντένις Ματβέγιεφ. "Το να βλέπεις την ουκρανική σημαία παντού, είναι μάλλον τρελό" κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Αρτεμίεφ από την πλευρά του είπε ότι "κάθε πλήρωμα επιλέγει ένα χρώμα που φαίνεται διαφορετικό και γι' αυτό κάναμε και εμείς. Είχαμε στη διάθεσή μας κίτρινο ύφασμα και καταλήξαμε στο να φοράμε κίτρινες στολές".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Ουκρανία, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network