Μετά τις απειλές τα μαζεύει ο Γιλντιρίμ για τη Γερμανία

Μετά τις απειλές τα μαζεύει ο Γιλντιρίμ για τη Γερμανία

Πίσω φαίνεται να κάνει η Τουρκία, μετά τη χθεσινή αντίδραση και τις απειλές που ακολούθησαν το χαστούκι της Γερμανίας στον Ερντογάν, με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Η Τουρκία και η Γερμανία είναι "δύο σημαντικοί σύμμαχοι" και οι σχέσεις τους "δεν θα επιδεινωθούν ριζικά" μετά την αναγνώριση από την Μπούντεσταγκ της γενοκτονίας των Αρμενίων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

"Η Γερμανία και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι, Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν ριζικά δια μιάς εξαιτίας της απόφασης αυτής ή παρόμοιων αποφάσεων", είπε

"Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα πούμε τίποτε", πρόσθεσε.

Η Άγκυρα μαζεύει τις χθεσινές απειλές

Η δήλωση αυτή ακολούθησε τις χθεσινές απειλές τις Άγκυρας και την ανάκληση του πρεσβευτή της από το Βερολίνο.

Για "ιστορικό λάθος" είχε κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου είχε γράψει πως "Η αναγνώριση από τη Γερμανία ορισμένων αστήρικτων και διαστρεβλωμένων ισχυρισμών αποτελεί ιστορικό λάθος. Για την Τουρκία, το ψήφισμα αυτό είναι άκυρο και κενό περιεχομένου".

Ο Κουρτουλμούς εκτίμησε πως η έγκριση του κειμένου "δεν είναι αντάξια των φιλικών σχέσεων" που έχουν εγκαθιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών, διαβεβαιώνοντας πως η Τουρκία θα απαντήσει με κατάλληλο τρόπο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι οι "ανεύθυνες και αβάσιμες" αποφάσεις δεν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι Γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

"Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Τουρκία 'απαντά' στην Γερμανία με ανάκληση του πρέσβη της

Γερμανία: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Μέρκελ κατεβάζει τους τόνους. 'Κομμάτι της χώρας οι Τούρκοι στη Γερμανία'

SHARE:

24Media Network