Γιώργος Τζιτζίκος στο NEWS 247: Ο Τραμπ θα είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας

default image

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ. O επικεφαλής επιχειρήσεων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Γιώργος Τζιτζίκος μιλάει στο NEWS 247. "Ο Τραμπ έχει όραμα, θέλει να κάνει την Αμερική μεγάλη και πάλι", τονίζει μεταξύ άλλων

Αποστολή στη Ν. Υόρκη: Δέσποινα Συριοπούλου

«Γνωρίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας» τονίζει στο news247.gr  ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους που τους τελευταίους 15 μήνες βρίσκεται στο στενό κύκλο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Ο Γιώργος Τζιτζίκος, ο επικεφαλής επιχειρήσεων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση και την προετοιμασία κάθε συγκέντρωσης καθόλη την διάρκεια της πολυτάραχης προεκλογικής εκστρατείας και είναι από αυτούς που απαντούν με ένα κοφτό και κατηγορηματικό «ναι» στο ερώτημα αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο νικητής των Αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. 

Με μεγάλη εμπειρία και ειδίκευση στον σχεδιασμό και τη διοργάνωση  πολιτικών και θρησκευτικών  events, τις δημόσιες σχέσεις και τις σχέσεις με τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, η εταιρία του κ. Τζιτζίκου, η Telion Corp έχει μακρά ιστορία στις προεκλογικές εκστρατείες των ρεπουμπλικάνων, αλλά και όχι μόνο. Κατά το παρελθόν, είχε τον πρώτο λόγο επί της 8ετούς προεδρίας του George W. Bush στον Λευκό Οίκο (2001-2009), ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008, την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012), ενώ είχε αναλάβει την διαχείριση της υπόθεση της ΒΡ με τα μίντια μετά το ατύχημα στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού. Παράλληλα, είχε την ευθύνη της οργάνωσης του ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Ποντίφικα στα Ιεροσόλυμα το 2014, μια διοργάνωση που, όπως λέει ο ίδιος, του έχει μείνει αξέχαστη.

Για τον Γιώργο Τζιτζίκο, η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις 16 Ιουνίου του 2015, «πηγαίνει πάρα πολύ καλά». Μάλιστα επισημαίνει ότι σήμερα, ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους δυο υποψηφίους να είναι όλο και πιο κοντά και σε αρκετές από αυτές να προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ. «Οι Αμερικανοί είναι πολύ έξυπνοι και σκέφτονται πριν ψηφίσουν» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, το όραμα του κ. Τραμπ για την Αμερική θα συνεχίσει να έχει απήχηση στον αμερικανικό λαό».

 

Αποφεύγοντας -εκουσίως προφανώς- να αναφερθεί στα λάθη του εκκεντρικού υποψηφίου, ο κ. Τζιτζίκος σημειώνει ότι «γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ικανότητές του (Ν.Τ.) ως ηγέτη, ως επιχειρηματία και ως φορέα/εκπρόσωπο της αλλαγής», συμπληρώνοντας ότι «είναι καλός και αξιοπρεπής και είναι ο μόνος που μπορεί να βελτιώσει τη χώρα και να κάνει ξανά την Αμερική μεγάλη». Θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει ένα ξεκάθαρο όραμα», επαναλαμβάνοντας στο σύνθημα της εκστρατείας του ρεπουμπλικανού υποψηφίου: «θέλει να κάνει την Αμερική μεγάλη και πάλι, να την κάνει ασφαλή και πάλι και να την κάνει να λειτουργήσει ξανά». Μάλιστα τονίζει ότι ο κ. Τραμπ «έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι διεκδικεί την προεδρία για όλους τους Αμερικανούς και στην προεκλογική του εκστρατεία έχει εμφανιστεί σε κοινότητες, ανεξαρτήτως του κόμματος που υποστηρίζουν».

Για την Χίλαρι Κλίντον, ο Γιώργος Τζιτζίκος παραδέχεται ότι «έχει μεγάλη καριέρα στην διοίκηση», για πει όμως στη συνέχεια ότι «Δεν έχει όμως κάνει τίποτα. Και αυτό ο αμερικανικός λαός το ξέρει». Επίσης σημειώνει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών ναι μεν «έχει μεγάλη εμπειρία», εκτιμώντας ωστόσο ότι  «είναι το λανθασμένο είδος εμπειρίας για να ηγηθεί του αμερικανικού έθνους».

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών δεν περνά απαρατήρητο ως γεγονός από τον επικεφαλής  επιχειρήσεων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι απίστευτα άδικα και μεροληπτικά, και έχουν αντιμετωπίσει τον κ. Τραμπ πολύ άσχημα» λέει ο Γιώργος Τζιτζίκος.

Ερωτηθείς ο κ. Τζιτζίκος με ποιον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βοηθήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα, της οποίας ο ίδιος είναι μέλος, στην προώθηση των εθνικών θεμάτων της, δίνει μια απάντηση που σε ένα θεωρητικό επίπεδο είναι –μάλλον- ικανοποιητική. Αν και αναφέρει ότι η δουλειά του ως διευθυντής επιχειρήσεων είναι να επιμελείται και να δημιουργεί εξαιρετικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις , εκεί όπου ο κ. Τραμπ μπορεί να μοιραστεί το μήνυμά του με τον Αμερικανικό λαό, «ωστόσο» συνεχίζει, «γνωρίζω ότι θα είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας».

Ο Γιώργος Τζιτζίκος, μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα βρίσκεται πλάι στα μεγαλύτερα πολιτικά γεγονότα, παγκόσμιας εμβέλειας. Ο ίδιος αισθάνεται, όπως λέει, «πολύ ευλογημένος» που έχει αυτή την μεγάλης διάρκειας καριέρα στην πολιτική. «Η εμπειρία του να ταξιδεύεις με τους προέδρους σε ολόκληρο τον κόσμο και στις 50 πολιτείες με τους υποψηφίους για την προεδρία αποτελεί προνόμιο που δεν το έχουν πολλοί. Παρακολουθώντας τη δημοκρατία στην πράξη, και πολλές φορές το να βρίσκεσαι μπροστά την ώρα που γράφεται ιστορία, είναι καταπληκτικό».

Είναι σίγουρο πως οι ιστορίες που έχει να αφηγηθεί από την επαγγελματική του πορεία είναι πάρα πολλές. Είναι επίσης όμως σίγουρο πως κάποιες έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους και έχουν ξεχωρίσει για τον ίδιο. «Μπορώ να σας πω πολλές ιστορίες, αλλά το καλύτερο ταξίδι ή εκδήλωση δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική. Ο συντονισμός όλων των εκδηλώσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής για το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της Αυτού Αγιότητας Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερουσαλήμ το 2014 ήταν μακράν το γεγονός που μου έχει μείνει αξέχαστο, ως διοργάνωση που έκανα», λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν αφήνει εκτός και ένα πρόσφατο γεγονός από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Επρόκειτο για την συγκέντρωση στην γενέτειρα του κ. Τζιτζίκου, το Mobile, της πολιτείας της Αλαμπάμα, την οποία και την θεωρεί ως την καλύτερη. «Ήταν δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς και ψάχναμε να πάμε νότια. Νοικιάσαμε ένα θέατρο, χωρητικότητας  2.000 ατόμων, και σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς, αν καταφέρναμε να το γεμίσουμε Παρασκευή βράδυ και ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό. Σε 48 ώρες, οι κρατήσεις ξεπέρασαν τις 15.000 και συνέχιζαν να ανεβαίνουν. Μια ημέρα πριν τη συγκέντρωση, πήγαμε σε νέα τοποθεσία, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, καταλήγοντας την επομένη με 35.000 άτομα. Ήταν ένα καταπληκτικό γεγονός και η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει ποτέ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των προκριματικών. Η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ! Ήταν και για μένα μια στιγμή υπερηφάνειας, με τον κ. Τραμπ να μιλά γι’ αυτή τη συγκέντρωση σε πολλές από τις ομιλίες του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα