Γιοσιχίντε Σούγκα: Παρακολουθήστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το σπίτι σας

Γιοσιχίντε Σούγκα: Παρακολουθήστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το σπίτι σας
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα 2021 Issei Kato/Pool Photo via AP

Έκκληση προς τους Ιάπωνες πολίτες να παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το σπίτι τους απηύθυνε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα στο πλαίσιο της επέκτασης των περιορισμών κατά του κορονοϊού.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έκανε σήμερα έκκληση προς τους πολίτες να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το σπίτι τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία ανακοίνωσε την επέκταση των περιορισμών κατά του κορονοϊού σε πολλές περιοχές καθώς η παραλλαγή Δέλτα έχει προκαλέσει αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε το 40% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση ως τα τέλη Αυγούστου, είπε ο Σούγκα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα φροντίσει ώστε τα χρήματα για την αποζημίωση των εστιατορίων που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας να δοθούν χωρίς καθυστέρηση και κάλεσε τους πολίτες να αντιληφθούν ότι η παραλλαγή “Δέλτα” μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσηση ακόμη και μεταξύ των νέων επισημαίνοντας ότι αυξάνονται οι μολύνσεις μεταξύ των 40αρηδων και 50αρηδων, ενώ το ποσοστό των ηλικιωμένων ανάμεσα σε όσους έχουν μολυνθεί κυμαίνεται σε 2% με 3%.

Όπως είπε ο ίδιος, ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρας, κυρίως εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, δεν έχει προηγούμενο και υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης εξάπλωσης και επιβάρυνσης των νοσοκομείων και των δημόσιων κέντρων υγείας.

Η Ιαπωνία αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις νομαρχίες κοντά στο Τόκιο που φιλοξενεί την περίοδο αυτή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη δυτική νομαρχία της Οσάκα καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα και στην υπόλοιπη χώρα, γεγονός που πλήττει την εικόνα των Αγώνων.

Το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται ήδη για τέταρτη φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα 3.300 νέα κρούσματα έπειτα από τον αριθμό ρεκόρ των 3.865 που καταγράφηκε μια ημέρα νωρίτερα. Συνολικά στη χώρα τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα κατέγραψαν ρεκόρ και ανήλθαν σε 10.743.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version