Γκουτέρες για Κυπριακό: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος, θα γίνει νέα πενταμερής

Γκουτέρες για Κυπριακό: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος, θα γίνει νέα πενταμερής
Άτυπη Πενταμερής για το Κυπριακό, υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ Stavros Ioannides/PIO

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν ώστε να προετοιμάσουν το κλίμα για την επόμενη συνάντηση για το Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά το αδιέξοδο της άτυπης πενταμερούς

Στο αναμενόμενο αδιέξοδο οδηγήθηκε η άτυπη Πενταμερής υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το Κυπριακό που διεξήχθη στην Γενεύη της Ελβετίας.

Ήδη από την πρώτη μέρα των διμερών επαφών το χάσμα μεταξύ των πλευρών φαινόταν αγεφύρωτο και η πενταμερής που ακολούθησε φαίνεται πως δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα.

“Δεν υπάρχει κοινό έδαφος αλλά δεν θα τα παρατήσουμε” ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντόνιο Γκουτέρες, λέγοντας ότι ήταν μια δύσκολη συνάντηση και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν ώστε να προετοιμαστεί το κλίμα για την επόμενη συνάντηση, ανακοινώνοντας μάλιστα την πραγματοποίηση νέας πενταμερούς μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

“Η δική μου εντολή είναι σαφής. Να προσπαθήσω για την ασφάλεια και την ευημερία των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που αξίζουν να ζήσουν μαζί. Έτσι συμφωνήσαμε ότι θα γίνει στο μέλλον ακόμη μία συνάντηση των 5+1 με την προοπτική να εξασφαλίσουμε κοινό έδαφος για συνομιλίες. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, σύμφωνα με το euronews.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ παρέθεσε τις θέσεις των δύο πλευρών, λέγοντας πως η τ/κ πλευρά επέμεινε στη θέση για δύο κράτη ενώ η ε/κ πλευρά επιθυμεί τη συνέχιση στη βάση του Κραν Μοντανά και τις τοποθετήσεις του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα