Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η αλήθεια για το καρέ που τρώει μπροστά σε πεινασμένα παιδάκια

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η αλήθεια για το καρέ που τρώει μπροστά σε πεινασμένα παιδάκια
TWITTER

Ξαφνικά ένα καρέ με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ να τρώει μπροστά σε πεινασμένα παιδάκια της Αφρικής έγινε viral, μαζί με μπόλικες άλλες θεωρίες συνωμοσίας. Τα φαινόμενα όμως δεν είναι όπως τα παρουσιάζει το διαδίκτυο. Δείτε και την ανάρτηση του γιου του Μπολσονάρο.

Θεωρίας συνωμοσίας το ανάγνωσμα, μέρος 3.456.

Για τη Γκρέτα Τούνμπεργκ τα έχουμε πει. Στα 16 της έχει καταφέρει να γίνει παγκοσμίως γνωστή για τις ακτιβιστικές οικολογικές της δράσεις, κάποιες φορές όχι με τον πιο "επιστημονικά τεκμηριωμένο" τρόπο, ωστόσο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής έρχεται όλο και πιο ψηλά στην ατζέντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η Γκρέτα έχει καταφέρει να εμπνεύσει χιλιάδες κόσμου, κυρίως εφήβους, για να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις του πλανήτη να κάνουν περισσότερα για το κλίμα.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο έχει μπει στο στόχαστρο συνωμοσιολόγων. Πράγματι η μικρή χαίρει της στήριξης του επιτυχημένου επικοινωνιολόγου Ιγκμάρ Ρεντζόχ της start-up "We Don’t Have Time". Ο ίδιος όμως τη γνώρισε στις 20 Αυγούστου του 2018, μπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο σε πορεία για την κλιματική αλλαγή. Την επέλεξε ως κεντρικό πρόσωπο λόγω του δυναμισμού της, αυτό όμως δεν μπορεί να μειώσει την ίδια και τις προθέσεις της.

Οι γονείς της μικρής γνώριζαν τον Ρεντζόχ από το 2018 και σιγά σιγά, μέσα από τις προσπάθειές τους, έγινε πρόσωπο του οικοακτιβισμού στη Σουηδία και σταδιακά μέσα από τις Παρασκευές αποχής από τα μαθήματα για χάρη του κλίματος, έγινε σύμβολο και σε όλη την Ευρώπη. Σαφώς και πίσω από μια προσωπικότητα που χαίρει προβολής στα media θα υπάρχει και χρήμα, αυτό όμως απέχει έτη φωτός από το να πει κανείς πως η Γκρέτα είναι "παιδί του Σόρος" και πως εξυπηρετεί μασωνικά συμφέροντα, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον τελευταία.

Όπως θα δείτε παρακάτω, οπαδός θεωρίας συνωμοσίας είναι και ο γιος του πολέμιου της κλιματικής αλλαγής, Ζαίχ Μπολσονάρο, Εντουάρντο.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η αλήθεια για το καρέ που τρώει μπροστά σε πεινασμένα παιδάκια
TWITTER

Ο Εντουάρντο που στοχεύει να γίνει πρεσβευτής της Βραζιλίας στις ΗΠΑ του Τραμπ, ανάρτησε μια φωτογραφία που είναι fake.

Η Γερουσιάστρια Eliziane Gama που βρίσκεται στην επιτροπή διπλωματικού ελέγχου η οποία θα εξετάσει το αίτημα του γιου του Μπολσονάρο για να μπει στο διπλωματικό σώμα, χαρακτήρισε την ανάρτηση της φωτογραφίας ως "μεγάλη ανευθυνότητα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γκρέτα Τούνμπεργκ, Κλιματική Αλλαγή
SHARE:

24Media Network