Γουχάν: Ιολόγος αρνείται τη θεωρία διαρροής κορονοϊού από εργαστήριο – “Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ”

Γουχάν: Ιολόγος αρνείται τη θεωρία διαρροής κορονοϊού από εργαστήριο – “Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ”
Η Shi Zhengli ASSOCIATED PRESS

Μία επιστήμονας η οποία εργάζεται στο εργαστήριο της Γουχάν υποστηρίζει ότι οι εικασίες ότι ο ιός που προήλθε από το εργαστήριό της είναι αβάσιμες.

Η Shi Zhengli μία ιολόγος που εργάζεται σε εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι ο ιός που οδήγησε στη θανατηφόρα πανδημία είχε διαρρεύσει από το ινστιτούτο που εργάζεται.

“Δεν ξέρω πώς ο κόσμος έχει φτάσει σε αυτό, ρίχνοντας λάσπη σε έναν αθώο επιστήμονα”, είπε στους New York Times.

Η Δρ Shi Zhengli είναι κορυφαία ειδικός του Ινστιτούτου ιολογίας της Γουχάν (WIV) για κορονοϊούς και το έργο της πυροδότησε εικασίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην ίδια πόλη.

Αν και η θεωρία διαρροής από το εργαστήριο είχε απορριφθεί ως θεωρία συνωμοσίας πέρυσι, το νέο ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη διερεύνηση της προέλευσης της COVID-19 οδήγησε σε νέα ερωτήματα.

Η θεωρία έχει έρθει στην επιφάνεια ξανά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από μια έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ που έλεγε ότι τρεις ερευνητές από το WIV νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα τύπου γρίπης ένα μήνα πριν από την αναφορά των πρώτων περιπτώσεων Covid-19.

Η Δρ Shi όμως αρνήθηκε τις αναφορές ότι τρεις ερευνητές από το ινστιτούτο της είχαν λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2019.

Εν μέσω των αυξανόμενων ερωτημάτων σχετικά με την προέλευση του ιού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών του να διπλασιάσουν τις έρευνές τους σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

“Είμαι βέβαιη ότι δεν έκανα τίποτα λάθος. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ”, είπε για τη νέα έρευνα η Shi Zhengli.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα