“Homemade” η βόμβα του Λίβερπουλ – Ήταν φτιαγμένη από ρουλεμάν

“Homemade” η βόμβα του Λίβερπουλ – Ήταν φτιαγμένη από ρουλεμάν
shutterstock

Με προσαρτημένα ρουλεμάν που θα λειτουργούσαν ως σκάγια ήταν φτιαγμένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην παρ' ολίγον επίθεση στο Λίβερπουλ.

Ο ύποπτος ως δράστης της βομβιστικής επίθεσης του Λίβερπουλ έφτιαξε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό του τυλίγοντάς τον με ρουλεμάν για να προκαλέσει περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς, όπως αποκάλυψε η αστυνομία.

Η βόμβα την οποία μετέφερε ο Ίμαντ Αλ Σουίλμιν, 32 ετών, ιρακινής καταγωγής, εξερράγη ενώ βρισκόταν ως επιβάτης στο ταξί μπροστά σε ένα γυναικολογικό νοσοκομείο, την ώρα που πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις μνήμης για θύματα πολέμου. Ο φερόμενος ως δράστης, χρησιμοποίησε πολλά ψευδώνυμα για να αγοράσει τα εξαρτήματα για τη βόμβα, ήδη από τον Απρίλιο του 2021.

Η αστυνομία είπε παράλληλα ότι είναι πιθανό η αυτοσχέδια βόμβα να εξερράγη εξαιτίας “της κίνησης του οχήματος ή της ακινητοποίησής του”.

Η έκρηξη χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά περισσότερες από πέντε ημέρες μετά, η αστυνομία δεν μπορεί ακόμα να εντοπίσει ποια ιδεολογία ή αιτία ώθησε τον δράστη στην επίθεση.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, αναφέρουν πως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη στη συσκευή για να προσδιοριστεί τι την απαρτίζει.

Ο Ρας Τζάκσον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της περιοχής, δήλωσε σήμερα πως “Κατασκευάστηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό και είχε προσαρτημένα ρουλεμάν που θα λειτουργούσαν ως σκάγια. Αν είχε εκραγεί σε διαφορετικές συνθήκες πιστεύουμε ότι θα είχε προκαλέσει σημαντικό τραυματισμό ή θάνατο”.

Ο Τζάκσον διευκρίνισε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν διαφορετικός από εκείνον που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών στο Μάντσεστερ το 2017.

“Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πώς ή γιατί ο μηχανισμός εξερράγη όταν εξερράγη, αλλά δεν αποκλείουμε το να μην έγινε σκόπιμα, και είναι πιθανό η κίνηση του οχήματος ή το σταμάτημά του να προκάλεσε την ανάφλεξη”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα