Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ και για πρώτη φορά μιλάει στην Washington Post για τον ανιψιό της. Γιατί ο ηγέτης της Κορέας έκανε απεργία πείνας όταν ήταν μικρός, ποιο είναι το μεγάλο του πάθος (Pics)

Η θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ζει μέσα στην ανωνυμία στη Νέα Υόρκη από το 1998, οπότε και αυτομόλησε από την ασιατική χώρα κι επιβιώνει διευθύνοντας ένα στεγνοκαθαριστήριο, γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

Η Κο Γιονγκ Σουκ, που πλέον ζει στην αμερικανική μεγαλούπολη με τον σύζυγό της Ρι Γκανγκ και τα τρία τους παιδιά έχοντας λάβει νέο όνομα, είναι η αδελφή της Κο Γιονγκ Χούι, μίας εκ των συζύγων του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Το ζεύγος, που βρισκόταν κοντά στους κύκλους εξουσίας στη Βόρειο Κορέα, είχε αποσταλεί στην Ελβετία με αποστολή να προσέχει τα μέλη της οικογένειας των ηγετών της χώρας, μεταξύ τους και του Κιν Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους.

Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Ο τωρινός ηγέτης της Βορείου Κορέας, "δε δημιουργούσε προβλήματα, όμως εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή", δηλώνει στην εφημερίδα η Κο.

"Όταν η μητέρα του τον επέπληττε διότι έπαιζε πολύ και δεν διάβαζε, εκείνος δεν αντιδρούσε, αλλά εξέφραζε τη διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα κάνοντας απεργία πείνας", προσθέτει.

Σύμφωνα με την Κο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1987, δηλαδή ήταν 24 ετών όταν διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα του στην κεφαλή του κράτους κι όχι 33, ή 34 ετών όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο γιος της Κο είναι συνομήλικός του και τα δύο παιδιά έπαιζαν μαζί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. "Εκείνος κι ο γιος μου ήταν σύντροφοι στα παιχνίδια από τη γέννησή τους. Άλλαζα τις πάνες και στους δυό τους", προσθέτει.

Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Το πάθος του Κιν Γιονγκ Ουν ήταν το μπάσκετ, θυμάται η Κο. "Όταν άρχισε να παίζει μπάσκετ, το άθλημα αυτό έγινε αμέσως το πάθος του", "κοιμόταν ακόμη έχοντας τη μπάλα αγκαλιά", τονίζει.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό πως έχει ως ίνδαλμά του τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζορνταν κι έχει προσκαλέσει πολλές φορές στην Πιονγκγιάνγκ τον Ντένις Ρόντμαν, πρώην συμπαίκτη του Air Mike στους Σικάγο Μπουλς.

Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας. Το μήνυμα του ήλθε στα όγδοα γενέθλιά του, όταν έλαβε ως δώρο μία στολή στρατηγού κι η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας υποκλίθηκε μπροστά του στη σχετική τελετή.

Πάντως ο Κιμ δεν είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας, καθώς ο αδερφός του, Κιμ Τζονγκ-Τσουλ, είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Παρόλα αυτά, ο πατέρας τους διάλεξε τον Κιμ ως διάδοχο και όχι τον Τσουλ.

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ώθησαν την Κο να αυτομολήσει στις ΗΠΑ, όπου έφθασαν μαζί με τον σύζυγό της έπειτα από το άσυλο που ζήτησαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βέρνη.

Μετά την εξαντλητική ανάκρισή τους επί πολλούς μήνες, έλαβαν επιτέλους την άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, σε μία τοποθεσία "σε απόσταση λίγων ωρών από τη Νέα Υόρκη", όπου ξανάφτιαξαν τη ζωή τους με διαφορετικά ονόματα- που η εφημερίδα φροντίζει να μην αποκαλύψει- κι έστησαν μία επιχείρηση με την οικονομική βοήθεια της CIA.

Τα τρία παιδιά της Κο φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και βρήκαν δουλειά στις ΗΠΑ.

Μολονότι το ζεύγος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη CIA, ο σύζυγός της Ρι Γκανγκ διατρανώνει πως ουδέποτε απεκάλυψαν κάποιο κρατικό μυστικό στις ΗΠΑ.

Η CIA "πίστευε πως εμείς γνωρίζαμε μυστικά του κράτους, όμως εμείς δεν ξαίραμε τίποτα. Εμείς άλλο δεν κάναμε παρά να φροντίζουμε τα παιδιά και να τα βοηθούμε στα μαθήματά τους", προσθέτει.

Το ζευγάρι φροντίζει επιμελώς να διατηρήσει αναλλοίωτη την ιδιωτική του ζωή, αλλά δείχνει επίσης προσοχή στο πως απευθύνεται στον ανηψιό της Κο, "τον οποίο αναφέρουν ως "στρατάρχη Κιν Γιονγκ Ουν", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την εποχή, ο ηγέτης της χώρας διοργανώνει εθνικό διαγωνισμό ψάχνοντας γαμπρό για την αδερφή του.

Η άγνωστη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στις ΗΠΑ και μιλάει για τον ανιψιό της

Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο Κιμ Ιλ σουνγκ της Πιονγιάνγκ, το ύψος που πρέπει να ξεπερνά το 1,77 μ., η καλή εμφάνιση, αλλά και η θητεία στον στρατό είναι μερικά από τα βασικά προσόντα που θα πρέπει να έχει να επιδείξει ένας υποψήφιος που θα διεκδικήσει θέση στην καρδιά της 29χρονης Κιμ Γιο-γιονγκ, αλλά και στο οικογενειακό τραπέζι του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής "Sun", o ηγέτης της χώρας σκοπεύει να μελετήσει ο ίδιος τις υποψηφιότητες, οι οποίες ανέρχονται μέχρι στιγμής στις 30.

Η αδερφή του Κιμ κατέχει υψηλό πόστο στη διοίκηση της χώρας.

Η Κιμ Γιο-γιονγκ ήταν παντρεμένη με τον γιο του αρχηγού του στρατού Τσόε Ριόνγκ-χάε, αλλά αυτός σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2013.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

10 μέλη της Οικογένειας του Κιμ Γιόνγκ Ουν που πρέπει να γνωρίσεις (όχι από κοντά)

SHARE:

24Media Network