Η Amazon προχωρά σε 55 χιλιάδες προσλήψεις παγκοσμίως

Η Amazon προχωρά σε 55 χιλιάδες προσλήψεις παγκοσμίως
shutterstock

Με φόντο την αυξημένη ζήτηση στις ηλεκτρονικές αγορές, η Amazon προχωρά σε προσλήψεις συνολικά 55.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ινδία.

Η Amazon προανήγγειλε πως σχεδιάζει να προσλάβει 55.000 νέους υπαλλήλους για εργασία τόσο στα γραφεία της όσο και στο τμήμα τεχνολογίας. Συγκεκριμένα οι 40.000 αφορούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι 2.500 στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι υπόλοιπες πρόκειται να ανοίξουν στη Γερμανία, στην Ινδία και την Ιαπωνία.

Τα νέα σχέδια των μαζικών προσλήψεων, έρχονται ως αποτέλεσμα της ταχείας ανάπτυξης της εταιρείας, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας, η οποία ωστόσο, εκτόξευσε τις διαδικτυακές αγορές, τη ψηφιακή διαφήμιση και την προώθηση προϊόντων.

Σε δήλωσή του τον Ιούλιο, μόλις ο Andy Jassy, είχε πάρει τη σκυτάλη από τον ιδρυτή της εταιρείας Jeff Bezos, ως διευθύνων σύμβουλος, είχε ενημερώσει για τα σχέδια της εταιρείας να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξή της.

Τον Μάιο είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την εταιρεία ότι σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 10.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των τεσσάρων νέων αποθηκών και γραφείων της στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Κέιμπριτζ.

shutterstock

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος, Andy Jassy, στο πρακτορείο ειδήσεων ‘Reuters’, η εταιρεία χρειαζόταν περισσότερο προσωπικό για να συμβαδίσει με τη ζήτηση στη λιανική. “Το σχέδιο της εταιρείας να εκτοξεύσει δορυφόρους σε τροχιά για διεύρυνση ευρυζωνικής σύνδεσης, γνωστό ως ‘Project Kuiper’, θα απαιτούσε επίσης περισσότερο προσωπικό”, είπε.

Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τον Guardian, θα γίνουν στα πλαίσια της διοργάνωσης της ‘ημέρας καριέρας’ από την εταιρεία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα