Η Cham Wings Airlines σταματά τις πτήσεις προς Μινσκ – Στήριξη από Σχοινά

Η Cham Wings Airlines σταματά τις πτήσεις προς Μινσκ – Στήριξη από Σχοινά
Cham Wings Airlines Shutterstock

Να σταματήσει τις πτήσεις προς τη Λευκορωσία αποφάσισε η συριακή αεροπορική εταιρίας Cham Wings Airlines, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στα σύνορα. "Σωστή απόφαση" λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η συριακή ιδιωτική αεροπορική εταιρία Cham Wings Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τις πτήσεις της με προορισμό το Μινσκ, την ώρα που χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία.

“Λόγω της δύσκολης κατάστασης στα σύνορα ΛευκορωσίαςΠολωνίας, και επειδή η πλειονότητα των επιβατών των πτήσεών μας για το Μινσκ είναι Σύροι πολίτες, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις πτήσεις μας” για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, από το Σάββατο”(σήμερα), “επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη διάκριση” ανάμεσα τους μετανάστες και τους άλλους, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρία.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ιδιωτικής συριακής αεροπορικής εταιρείας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε λόγο για «σωστή απόφαση».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο κ. Σχοινάς αναφέρει:

«Αυτή είναι η σωστή απόφαση.

Είναι επιτακτικό ανθρωπιστικά να σταματήσουμε το να πέφτουν οι άνθρωποι θύματα της εργαλειοποίησης του οργανωμένου εμπορίου από τη Λευκορωσία.

Αυτό ακολουθεί τη σοφή απόφαση της τουρκικής αρχής πολιτικής αεροπορίας και τις διαβεβαιώσεις που έλαβα από τους εταίρους μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα