Η δασκάλα αγγλικών που έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στη Ρωσία

Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ
Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ YOUTUBE

H 44χρονη ιδρύτρια του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής στη Ρωσία έχει αυτή τη στιγμή περιουσία που, σύμφωνα με το Forbes, αγγίζει τα 1,4 δισ. δολάρια.

Η 44χρονη Τατιάνα Μπακαλτσούκ, η γυναίκα που ίδρυσε το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής στην Ρωσία, το Wildberries, έγινε σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση την σύζυγό του εκλιπόντος πρώην δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, την 56χρονη σήμερα Τατιάνα Μπατούρινα.

Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία της πρώην δασκάλας αγγλικών φθάνει το 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια, ξεπερνώντας κατά 200 εκατομμύρια δολάρια σε αξία τα περιουσιακά στοιχεία της προέδρου της εταιρείας Inteco Management Τατιάνα Μπατούρινα, τα οποία αξιολογούνται σε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια.

ADVERTISING

Επισημαίνεται ότι η νέα αυτή αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων της Μπακαλτσούκ έγινε με βάση την αύξηση κατά 88% του τζίρου του Wildberries το 2019, ο οποίος έφθασε τα 222,5 δισεκατομμύρια ρούβλια. Οι κωδικοί των προϊόντων του καταστήματος Wildberries διπλασιάσθηκαν στο διάστημα αυτό φθάνοντας από το 1,8 εκατομμύριο στα 3,6 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των εκτελούμενων παραγγελιών προσέγγισε τα 164 εκατομμύρια.

Όπως γράφει το Forbes, η Μπακαλτσούκ συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στον κατάλογο των πλουσιοτέρων ανθρώπων στην Ρωσία το 2018, όταν η περιουσία της έφθανε τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο μέσα σ' ένα χρόνο η περιουσία της διπλασιάσθηκε, με αποτέλεσμα να καταλάβει δικαιωματικά την πρώτη θέση στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού με τις πλουσιότερες γυναίκες της Ρωσίας

Η πρόεδρος της Inteco Management Τατιάνα Μπατούρινα συμπεριελήφθη στον κατάλογο του Forbes το 2004 με περιουσιακά στοιχεία τότε που έφθαναν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το 2010 η περιουσία της έφθασε στο απόγειο της με 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μετά την οικονομική κρίση του 2008 είχε μειωθεί για πρώτη φορά στα 900 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι φθάνει στο 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network