Η δύναμη της αθωότητας

Η δύναμη της αθωότητας

Η ευαισθητοποίηση ενός μικρού κοριτσιού χαρίζει απλόχερα τη στοργή σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι μόνοι τους. Δείτε πώς τα κατάφερε (Vid+Pic)

Μέσα από το όραμα ενός εντεκάχρονου κοριτσιού, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποκτούν ξανά το χαμόγελο. Μία μόνο κάρτα, φτιαγμένη με την πιο αγνή και ανιδιοτελή μορφή αγάπης, την παιδική, είναι αρκετή, καθώς δεν αισθάνονται μόνοι.

Σκοπός της εντεκάχρονης Kenzie Chavino, που έχει ξεκινήσει το project Kenzie's Cause στην Αμερική, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας που βιώνουν τη μοναξιά ή, όντας ανήμποροι, ακόμα και την πείνα.

Μηνύματα όπως "dream big", "today is a great day" και "i love you" σε κάρτες φτιαγμένες από παιδιά σημαίνουν πολλά για ανθρώπους όπως η Elizabeth που πάσχει από νευροπάθεια και ζει μόνη της.

"Ζω μόνη μου, οπότε δεν υπάρχει κανείς να μου πει ότι σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ορισμένα μικρά παιδιά το έκαναν αυτό και με σκέφτηκαν", σημείωσε.

Το εγχείρημα της Kenzie Chavino, που στέλνει το μήνυμα "αλλάζοντας τον κόσμο με ένα δώρο τη φορά" και καλεί μικρά παιδιά να συμβάλουν στο "ταξίδι" για τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου καρτών, θυμίζει τον Haley Joel Osment στην ταινία "Pay It Forward".

Η δύναμη της αθωότητας

Μετά από παρότρυνση του καθηγητή του, που στην ταινία υποδύθηκε ο Kevin Spacey, δημιούργησε το κίνημα "Προώθησέ Το" για να αλλάξει τον κόσμο και να βοηθήσει τους οικείους του, προτείνοντας αντί κάποιος να ανταποδίδει τις καλές πράξεις στον ευεργέτη του, να κάνει τρεις μεγάλες χάρες σε κάποιους άλλους.

"Είναι απίστευτο το συναίσθημα όταν προσφέρεις και κάνεις κάτι για έναν ανώτερο σκοπό", σημείωσε η Kenzie Chavino, επισημαίνοντας ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν δουλέψεις σκληρά.

Η δύναμη της αθωότητας
SHARE:

24Media Network