Η “επίθεση” του Μπολσονάρου σε τηλεοπτικό δίκτυο και η σιωπή για τα θύματα της πανδημίας

Η “επίθεση” του Μπολσονάρου σε τηλεοπτικό δίκτυο και η σιωπή για τα θύματα της πανδημίας
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου AP

Ο Μπολσονάρου κατηγορεί για "ανανδρία" τηλεοπτικό δίκτυο που τον κατέκρινε. "Η παραπληροφόρηση σκοτώνει περισσότερο από τον ιό", εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου εξοργίστηκε σήμερα, Κυριακή με την «ανανδρία» με την οποία το τηλεοπτικό δίκτυο TV Globo τον έκρινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «ένοχο» για τους περισσότερους από 100.000 θανάτους, που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός στη χώρα του.

«Με έναν τρόπο άνανδρο και ασεβή προς τους 100.000 νεκρούς Βραζιλιάνους, αυτό το τηλεοπτικό δίκτυο γιόρτασε τη χθεσινή ημέρα ως έναν πραγματικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κρίνοντας ένοχο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλους τους θανάτους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπολσονάρου.

Χθες το βράδυ, λίγο μετά την ανακοίνωση του επίσημου απολογισμού των θυμάτων Covid-19, όπου ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε το συμβολικό όριο των 100.000, το TV Globo, το τηλεοπτικό δίκτυο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη χώρα, ξεκίνησε το δελτίο ειδήσεών του με ένα μακροσκελές κείμενο, με το οποίο επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Μπολσονάρου διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Οι παρουσιαστές υπενθύμισαν, μεταξύ άλλων, ένα άρθρο του Συντάγματος της Βραζιλίας που προβλέπει πως «η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και καθήκον του Κράτους», προτού θέσουν το ερώτημα: «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το καθήκον του;».

Στο σημερινό tweet του, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επισήμανε πως «η παραπληροφόρηση σκοτώνει περισσότερο από τον ιό».

«Ο χρόνος και η επιστήμη θα μας δείξουν πως η πολιτική χρησιμοποίηση της Covid-19 από αυτό το τηλεοπτικό δίκτυο προκάλεσε θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί», κατέληξε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες το βράδυ, προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειας των 100.000 και πλέον Βραζιλιάνων που απεβίωσαν, αποδοκιμάζοντας τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.

Όμως, ο Ζαϊχ Μπολσονάρου περιορίστηκε να κάνει retweet ένα μήνυμα της γραμματείας Επικοινωνίας της προεδρίας προτάσσοντας τον αριθμό των ασθενών που ανέρρωσαν από τον ιό, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των νεκρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα