Η Γαλλία περνά στις πράξεις: Το Σαρλ ντε Γκωλ πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο

Η Γαλλία περνά στις πράξεις: Το Σαρλ ντε Γκωλ πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο
AP Photo/Christophe Ena

Προς την Ανατολική Μεσόγειο κατευθύνεται το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, μαζί με πλοία και υποβρύχια. Τα λόγια του Μακρόν για πράξεις επιβεβαιώθηκαν.

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να τραβά το σκοινί της προκλητικότητας, εξαπολύοντας απειλές προς Ελλάδα και Γαλλία, η τελευταία περνά στην πράξη. 

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, η ναυαρχίδα το γαλλικού πολεμικού ναυτικού, συνοδευόμενο από “αόρατα” πλοία και υποβρύχια, πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γαλλικός Τύπος, το αεροπλανοφόρο αναχώρησε από την Τουλόν. Η αποστολή του αεροπλανοφόρου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των πλοίων που το συνοδεύουν.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα, το Σαρλ ντε Γκωλ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, διαθέτοντας εξοπλισμό που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης και αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο.

Η κίνηση αυτή της Γαλλίας επιβεβαιώνει τον Μακρόν που δήλωσε πρόσφατα ότι “η Τουρκία καταλαβαίνει από πράξεις, όχι από λόγια”, κάνοντας πράξη και την παλαιότερη εξαγγελία του για ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων στη Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα