Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επιστρέφει στο σχολείο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επιστρέφει στο σχολείο
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Μετά από έναν χρόνο, κατά τον οποίο η Γκρέτα Τούνμπεργκ ταξίδευε, διαδήλωνε και ενημέρωνε τους πολίτες για την κλιματική αλλαγή, η νεαρή ακτιβίστρια επιστρέφει στο σχολείο.

Μετά από έναν χρόνο διαδηλώσεων για την κλιματική αλλαγή η Σουηδή ακτιβίστρια για το περιβάλλον, Γκρέτα Τούνμπεργκ, επιστρέφει στο σχολείο.

“Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στο σχολείο”, ανέφερε η 17χρονη στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια χαμογελαστή φωτογραφία της, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει σε ποια πόλη ή σε ποιο σχολείο θα συνεχίσει τις σπουδές της.

Από τον Ιούνιο του 2019 η έφηβη ταξιδεύει ανά τον κόσμο, πράγμα που την υποχρέωνε να παρακολουθεί μαθήματα εξ’ αποστάσεως.

Τον Ιούλιο η Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με ένα πορτογαλικό βραβείο, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο δεσμεύτηκε να δωρίσει σε οργανώσεις που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

“Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είναι μεγαλύτερο απ’ό,τι θα μπορούσα να διαχειρστώ. Όλα τα χρήματα θα δοθούν σε διάφορους οργανισμούς και πρότζεκτ που μάχονται για να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή που πλήττονται από την κλιματική και οικονομική κρίση”, είχει δηλώσει η έφηβη.

Συγκεκριμένα, της απονεμήθηκε το βραβείο Gulbenkian για τον τρόπο που “κατάφερε να κινητοποιήσει τις νεότερες γενιές σχετικά με την κλιματική αλλαγή αλλά και για και τον επίμονο αγώνα της να αλλάξει ένα status quo που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια”, είχε δηλώσει ο Jorge Sampaio, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα