Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ τοποθετείται επί της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ με νέα ανάρτηση στο Twitter. "Ως πότε θα στεκόμαστε και θα παρακολουθούμε χωρίς να πράττουμε τίποτα;"

 “Ακόμα περιμένω από την Ε.Ε. και τα ανεξάρτητα δημοκρατικά κράτη να καταδικάσουν επίσημα την αστυνομική βία και τις επιθέσεις στον ελεύθερο τύπο, που ολοένα και αυξάνονται στις ΗΠΑ. Ως πότε θα στεκόμαστε και θα παρακολουθούμε χωρίς να πράττουμε τίποτα;”, γράφει η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter. 

Η 17χρονη ακτιβίστρια για το περιβάλλον, τοποθετήθηκε κοινοποιώντας ένα βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος και το οποίο δείχνει δύο αστυνομικούς να σπρώχνουν με τη βία έναν 75χρονο και να τον ρίχνουν στο έδαφος. 

Η ανάρτηση της Γκρέτα, έρχεται τη δεύτερη βδομάδα των διαδηλώσεων, με αφορμή τη βίαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον Ντέρεκ Σόβιν, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. 

Ο 46χρονος άνδρας πέθανε μετά από 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αστυνομικής βαρβαρότητας. Ο θάνατός του έγινε σύμβολο αγώνα και ξεκίνησε μια νέα σειρά διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο, ζητούν δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και απαιτούν να δοθεί ένα τέλος στον ρατσισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα