Η Ιαπωνία είναι πιθανό να επιτύχει την ανοσία της αγέλης τον Οκτώβριο

Η Ιαπωνία είναι πιθανό να επιτύχει την ανοσία της αγέλης τον Οκτώβριο
Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ιαπωνία AP

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορέσει η Ιαπωνία να δημιουργήσει ανοσία της αγέλης για τον κορονοϊό.

Η Ιαπωνία είναι πιθανό να αποκτήσει την ανοσία της αγέλης στον κορονοϊό μέσω των μαζικών εμβολιασμών λίγους μήνες μετά τους προγραμματισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παρότι έχει εξασφαλίσει την μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων στην Ασία, σύμφωνα με ερευνητική εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.

Αυτό θα επέφερε πλήγμα στον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια για το ευρύ κοινό μέχρι τα μέσα του 2021 καθώς η χώρα του ακολουθεί τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες ως προς την έναρξη των εμβολιασμών.

“Η Ιαπωνία φαίνεται να μπήκε αρκετά αργά στο παιχνίδι. Εξαρτάται από την εισαγωγή πολλών εμβολίων από τις ΗΠΑ. Και προς το παρόν δεν φαίνεται πολύ πιθανό ότι θα λάβει πολύ μεγάλες ποσότητες, για παράδειγμα, του εμβολίου της Pfizer”, λέει ο Ράσμους Μπεχ Χάνσεν, ο ιδρυτής της βρετανικής εταιρείας έρευνας Airfinity.

Ο Χάνσεν δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν θα φθάσει στο ποσοστό εμβολιασμού του 75% του πληθυσμού– το οποίο είναι ορόσημο για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης–πριν από περίπου τον Οκτώβριο, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά την λήξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιαπωνία έχει σχεδιάσει την αγορά 314 εκατομμυρίων δόσεων από τις Pfizer, Moderna και AstraZeneca και η ποσότητα αυτή είναι υπεραρκετή για τον πληθυσμό της που ανέρχεται σε 126 εκατομμύρια κατοίκους.

Αλλά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις παραδόσεις των εμβολίων σε άλλες χώρες γεννούν αμφιβολίες για το αν η Ιαπωνία θα παραλάβει τις προμήθειες αυτές εγκαίρως.

Ο Τάρο Κόνο, ο επικεφαλής του ιαπωνικού προγράμματος εμβολιασμού, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο από 10.000 εργαζόμενους στον τομέα υγείας, αλλά ανακάλεσε τον αρχικό στόχο να έχουν εξασφαλιστεί αρκετές προμήθειες εμβολίων ως τον Ιούνιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα