Η Ισπανία τιμά τους 28.400 νεκρούς της πανδημίας

Η Ισπανία τιμά τους 28.400 νεκρούς της πανδημίας
Η Ισπανία τιμά τους νεκρούς της πανδημίας

Ο βασιλιάς εξήρε τις οικογένειες των Ισπανών που τήρησαν μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη, επιδεικνύοντας "μεγάλο κουράγιο, αυτοθυσία και πειθαρχία'"

Ισπανοί και ξένοι αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του κορονοϊού στην Ισπανία και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, με επικεφαλής τον βασιλιά Φελίπε.

Όπως γράφει το euronews, πολλοί από τους περίπου 400 προσκεκλημένους στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Βασιλικό Ανάκτορο στην Μαδρίτη, ήταν συγγενείς των τουλάχιστον 28.000 νεκρών από την covid-19 στην Ισπανία, τη χώρα που συγκαταλέγεται στις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία σε όλη την Ευρώπη.

Οι συγγενείς των νεκρών άφησαν λευκά τριαντάφυλλα πάνω σε ένα ξύλινο μαύρο βάθρο, στο κέντρο του οποίου έκαιγε μια φωτιά. Ο βασιλιάς είπε στους συγγενείς των θυμάτων:

“Δεν είσαστε μόνοι με τον πόνο σας, είναι κοινός ο πόνος, είναι η θλίψη μας που σήμερα την βλέπουν εδώ όλοι οι Ισπανοί”. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί από τους νεκρούς από τη νόσο ήταν ηλικιωμένοι “οι ζωές των οποίων άλλαξαν τον ρου της ιστορίας μας” προς την Δημοκρατία. 

 

Ο βασιλιάς εξήρε τις οικογένειες των Ισπανών που τήρησαν μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη επιδεικνύοντας “μεγάλο κουράγιο, αυτοθυσία και πειθαρχία'”, τα οποία, όπως είπε, ήταν σημαντικά για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα