Η καταστροφή στην Εύβοια στην πρώτη σελίδα του Guardian και εικαστικό πρωτοσέλιδο στους N.Y. Times

Η καταστροφή στην Εύβοια στην πρώτη σελίδα του Guardian και εικαστικό πρωτοσέλιδο στους N.Y. Times
Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια την Τρίτη 3/8/21 Michael Pappas/AP PHOTOS

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες αποτυπώθηκαν μοναδικά στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων ξένων εφημερίδων.

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες η είδηση των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν και εξακολουθούν σε ορισμένες περιπτώσεις να πλήττουν τη χώρα μας, τόσο στη Βόρεια Εύβοια όσο και σε άλλες περιοχές.

Δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων τηλεοπτικών και όχι μόνο δικτύων βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, καλύπτοντας με εκτενή ρεπορτάζ όσα εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και κυρίως στην Εύβοια, ενώ η εφημερίδα Guardian φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδό του εικόνες της πύρινης κόλασης που βίωσαν από κοντά οι κάτοικοι των περιοχών.

Ο διάσημος καλλιτέχνης Sho Shibuya, ο οποίος μεταμορφώνει συχνά, με εικαστικές παρεμβάσεις, τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «New York Times» ανάλογα με τις παγκόσμιες εξελίξεις, έκανε ξανά το θαύμα του και έδωσε τη δική του εκδοχή για τις φωτιές στην Εύβοια.

Σε αυτό διακρίνεται ο ουρανός της Εύβοιας που έχει «ματώσει» από τις φλόγες, με τα χρώματα να αποτυπώνουν τα βαθύτερα σκοτάδια μιας περιοχής που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζεται, εντελώς μόνη της.

Μια από τις πιο έντονες εικόνες, αυτή της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία βρίσκεται σε απόγνωση, επέλεξε για το εξώφυλλό του ο Guardian, συνοδεύοντάς την με τον τίτλο: “Παγκόσμια Κλιματική Κρίση: Αναπόφευκτη, πρωτοφανής, μη αναστρέψιμη“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα