Η Κίνα απαγόρευσε την εμφάνιση “θηλυπρεπών ανδρών” σε τηλεοπτικά προγράμματα

Η Κίνα απαγόρευσε την εμφάνιση “θηλυπρεπών ανδρών” σε τηλεοπτικά προγράμματα
Στη φωτογραφία είναι ο "Justin Bieber του Πεκίνου", Lu Han. Για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να αλλάξει το στιλ του -βάσει των αποφάσεων που πήρε η Κυβέρνηση της Κίνας. @2021 AP Photo/Ng Han Guan

Το ΕΣΡ της Κίνας (NRTA) έστειλε οδηγίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, με αποφάσεις της κυβέρνησης που πια απαγορεύουν την προβολή "θηλυπρεπών ανδρών" και "χυδαίων προσωπικοτήτων του διαδικτύου".

Μετά την εξαφάνιση των -σύμφωνα με την Κυβέρνηση- “κακότροπων” celebrities από τις ιστοσελίδες και τα social media, στα οποία έχουν πρόσβαση οι Κινέζοι, οι ηγέτες της χώρας προχώρησαν και στην απαγόρευση εμφάνισης σε προγράμματα ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της χώρας μιας ειδικής κατηγορίας καλλιτεχνών. Όπως είπαν, είναι αυτή των “θηλυπρεπών ανδρών”. Δεδομένα, μέσα σε αυτές τις δυο λέξεις υπάρχουν δεκάδες πράγματα που είναι πολύ λάθος.

Όπως αναφέρει το Reuters στο memo που έλαβαν οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί από το ΕΣΡ της Κίνας ανέφερε ότι “πρέπει να τερματίσετε οριστικά την εμφάνιση θηλυπρεπών -on stage- ανδρών και άλλων ασυνήθιστης αισθητικής”. Για την ακρίβεια, η ρυθμιστική αρχή (National Radio and Television Administration-ΝRTA) χρησιμοποίησε προσβλητικά επίθετα, αντί της λέξης “θηλυπρεπών”, όπως τόνιζε την αντίθεση στην επιρροή που έχουν στη χώρα idols (τραγουδιστές και χορευτές) από την Κορέα και την Ιαπωνία.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί δεν έχουν πια το δικαίωμα και να καλούν “χυδαίες προσωπικότητες του διαδικτύου” ή να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως θαυμασμός “του πλούτου και της διασημότητας αυτών”. Απαγορεύεται και η προβολή των καλλιτεχνών “που παραβιάζουν τη δημόσια τάξη” ή “έχουν χάσει την ηθική τους”, όπως και προγράμματα που παρουσιάζουν τα παιδιά των celebrities. Απαγορεύθηκαν και οι ψηφοφορίες κοινού σε reality -εκτός και αν πρόκειται για κοινό που είναι στο στούντιο.

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι “να προωθήσετε έντονα την εξαιρετική παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα και τον προηγμένο σοσιαλιστικό πολιτισμό”. Και όλα αυτά αποφασίστηκαν γιατί “έχει μολυνθεί η κοινωνία και η νεολαία”. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι οι καλλιτέχνες θα περνούν από εκπαίδευση, επί της επαγγελματικής ηθικής, ενώ τα πρακτορεία θα τερματίζουν τα συμβόλαια όποιου “δεν έχει ηθική πειθαρχεία”. Πρόσθεσε και ότι η ιδεολογική και ηθική εκπαίδευση των παιδιών θα πρέπει να ενισχυθεί και να κάνει απαγορευτική τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες, όπως το να γίνουν μέλη σε idol groups.

O Πρόεδρος της Κίνας ζήτησε από τις επιχειρήσεις να συντονιστούν με το όραμα “μιας πιο δυνατής Κίνας”

Οι κυβερνώντες της Κίνας ανακοίνωσαν πως στο εξής απαγορεύεται η προώθηση της “επαναστατική κουλτούρας”, στο πλαίσιο “της εκστρατείας που γίνεται για να υπάρξει πιο αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις και την κοινωνία, ως προς την επιβολή της επίσημης ηθικής”. Ο Πρόεδρος της χώρας, Σι Τζίνπινγκ ζήτησε “εθνική αναζωογόνηση”, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να ισχυροποιεί τον έλεγχο στις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Αυξάνεται έτσι, η πίεση σε όλες οι επιχειρήσεις του έθνους με τους περισσότερους κατοίκους στον πλανήτη να συντονιστούν με “το όραμα μιας πιο δυνατής Κίνας και μιας πιο υγιούς κοινωνίας”.

Στις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Κίνας ανήκει η μείωση του χρόνου που περνούν oι πολίτες κάτω των 18 χρόνων παρέα με online games (είναι 3 ώρες την εβδομάδα και οι μαθητές απαγορεύεται να ασχολούνται με τα διαδικτυακά παιχνίδια, τις ημέρες που έχουν σχολείο). Αυτοί που φτιάχνουν τα παιχνίδια, από εδώ και πέρα θα χρειάζονται την άδεια της Κυβέρνησης πριν τα κυκλοφορήσουν και μεταξύ των υποχρεώσεων τους είναι να δημιουργούν videogames με εθνικιστικά θέματα.

Η κανονική συνθήκη για τους εργαζομένους στην Κίνα, αυτή που έχει αποφασιστεί από τις εταιρίες της Δημοκρατίας της Κίνας (με τις περισσότερες να ανήκουν στο κράτος) είναι το σύστημα των 996 εργασιακών ωρών. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους στις 9 το πρωί και να δουλεύουν έως τις 9 το βράδυ, για έξι ημέρες την εβδομάδα (δηλαδή, 72 ώρες στο σύνολο). Ερευνητές μελέτησαν το φαινόμενο και εξήγησαν γιατί αυτό το σύστημα είναι σύγχρονη μορφή σκλαβιάς. Σε πολλές περιπτώσεις οι ώρες εργασίας είναι ακόμα περισσότερες, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα