Η Λεπέν χαιρετίζει την "δυναμική" της ακροδεξιάς σε Γερμανία και Βέλγιο

Η πρόεδρος της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι.
Η πρόεδρος της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι. AP

"Την μελλοντική ανατροπή των συσχετισμών στο Ευρωκοινοβούλιο" επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογικών αναμετρήσεων, σύμφωνα με την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς.

Την "δυναμική" των ακροδεξιών κομμάτων στις περιφερειακές εκλογές της Γερμανίας και τις δημοτικές του Βελγίου, που διεξήχθησαν χθες, χαιρέτησε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

"Η δυναμική που καταγράφηκε από την AfD στη Βαυαρία και το Vlaams Belang στη Φλάνδρα επιβεβαιώνει μια μελλοντική ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών τον ερχόμενο Μάιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο).

Σύμφωνα με την φιναλίστ των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2017, "για την Ευρώπη, ήταν μια ακόμη αποκαλυπτική Κυριακή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σχηματισμού "Όρθια Γαλλία» και πρώην σύμμαχο της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές, τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, οι εκλογές αυτές δείχνουν τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπισθούν, "1) το τέλος της μεταναστευτικής πλημμύρας και την προστασία της κουλτούρας μας, 2) την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξία, 3) αλλά επίσης τη διαφύλαξη του περιβάλλοντός μας και της υγείας μας».

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το κόμμα της γερμανικής άκρας δεξιάς που τάσσεται κατά της Μέρκελ και κατά των μεταναστών (10,6%), ήρθε στην τέταρτη θέση στις εκλογές στη Βαυαρία, όπου και έκανε την είσοδό του στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Στις δημοτικές εκλογές του Βελγίου, το Vlaams Belang, ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα που ανταγωνίζεται από το δεξιά το N-VA, ενισχύθηκε σε φλαμανδικές πόλεις και διεκδίκησε τη θέση της τρίτης πολιτικής δύναμης στην περιφέρεια της Φλάνδρας, πίσω από τους χριστιανοδημοκράτες του CD&V.

Στις δύο χώρες, οι οικολόγοι σημείωσαν επίσης άνοδο. Στη Βαυαρία κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 18% των ψήφων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές στη Βαυαρία: Επιβεβαιώνεται η ιστορική ήττα Χριστιανοκοινωνιστών - Τα επίσημα αποτελέσματα

Σαλβίνι για εκλογές στην Βαυαρία: Αριβεντέρτσι Μέρκελ

Το βαυαρέζικο χαστούκι στη Μέρκελ αλλάζει τον πολιτικό χάρτη της Γερμανίας και της Ευρώπης

Deutsche Welle: Πολιτικός σεισμός στη Βαυαρία - Αγωνία στο Βερολίνο

SHARE:

24Media Network