Εκλογές στη Βαυαρία: Επιβεβαιώνεται η ιστορική ήττα Χριστιανοκοινωνιστών - Τα επίσημα αποτελέσματα

Οι ηγέτες των Πρασίνων στην Βαυαρία πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των εκλογών που τους αναδεικνύουν δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο κρατίδιο.
Οι ηγέτες των Πρασίνων στην Βαυαρία πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των εκλογών που τους αναδεικνύουν δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο κρατίδιο. AP

Η εκλογική αναμέτρηση στο μεγαλύτερο εδαφικά κρατίδιο της Γερμανίας είναι πρώτο θέμα στον ευρωπαϊκό Τύπο το πρωί της Δευτέρας.

Τα επίσημα αποτελέσματα, έπειτα και από την καταμέτρηση, επιβεβαιώνουν με μικρές αποκλίσεις τα προγνωστικά των Exit Poll αναφορικά με τις εκλογές στην Βαυαρία.  Έτσι, Στο 37,2% (-10,5) περιορίστηκε η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, βιώνοντας ιστορική ήττα σε ό,τι αφορά την εκλογική της δύναμη και καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό της από το 1950. Την ίδια ώρα, το κόμμα των σοσιαλδημοκρατών μοιάζει να δυσκολεύεται να αγγίζει διψήφιο ποσοστό. 

Κατά τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, οι Πράσινοι φθάνουν το 17,5%, ενώ ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,6%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 9,7%. Οι Φιλελεύθεροι φαίνεται ότι καταφέρνουν τελικά να μπουν στην τοπική Βουλή με ποσοστό 5,1%, ενώ εκτός Κοινοβουλίου μένει η Αριστερά, με 3,2%.

Η συμμετοχή των εκλογέων ανήλθε στο 72,4%.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών στο τοπικό Κοινοβούλιο, από τις 205 έδρες η CSU εξασφαλίζει 85, οι Πράσινοι 38, οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι 27, η Εναλλακτική για την Γερμανία 22 και οι Φιλελεύθεροι 11. Τα σενάρια συνεργασιών είναι πολλά, με τον νυν επικεφαλής της κυβέρνησης στο κρατίδιο να θέλει συγκυβέρνηση με τους Πρασίνους, ενδεχόμενο που μάλλον εμφανίζεται απίθανο. 


Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Deutsche Welle: Πολιτικός σεισμός στη Βαυαρία - Αγωνία στο Βερολίνο

Εκλογές στη Βαυαρία: "Οι ευρωσκεπτικιστές τρίτη δύναμη πανευρωπαϊκά"

Σαλβίνι για εκλογές στην Βαυαρία: Αριβεντέρτσι Μέρκελ

Το βαυαρέζικο χαστούκι στη Μέρκελ αλλάζει τον πολιτικό χάρτη της Γερμανίας και της Ευρώπης

SHARE:

24Media Network