Η μαρτυρία του πατέρα του μικρού Σύρου που πνίγηκε στην Τουρκία: Τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια

Η μαρτυρία του πατέρα του μικρού Σύρου που πνίγηκε στην Τουρκία: Τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια
© GETTY IMAGES

"Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια" περιέγραψε ο πατέρας του μικρού Σύρου που πνίγηκε στην Τουρκία. Τι είπε ο Αμπντάλα Σενού στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan

"Για να βάλει κανείς τα παιδιά του σε μια βάρκα, θα πρέπει τα νερά να είναι πιο ασφαλή από τα εδάφη που κατοικούσε".

Το παραπάνω, είναι μήνυμα που έχει αναρτηθεί σαν λεζάντα σε πολλές φωτογραφίες οικογενειών από τη Συρία που δίνουν μάχη με τα κύματα στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία, στην Ευρώπη.

O πατέρας του μικρού Σύρου ηλικίας 3 ετών που πνίγηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας και οι φωτογραφίες του άψυχου σώματός του προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, περιέγραψε σήμερα ότι οι γιοι του "του γλίστρησαν από τα χέρια" όταν το πλεούμενο με το οποίο ταξίδευαν προς την Ελλάδα βυθίστηκε.

"Είχαμε σωσίβια διάσωσης όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι εκ των επιβαινόντων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια", είπε ο Αμπντάλα Σενού στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Δώδεκα Σύροι πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού (νοτιοδυτιικά).

Μεταξύ αυτών ο μικρούλης Αϊλάν, ηλικίας 3 ετών, οι εικόνες με τη σορό του οποίου να έχει εκβραστεί στις τουρκικές ακτές που κυκλοφόρησαν ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο, προκάλεσαν συγκίνηση αλλά και την κατακραυγή σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο αδελφός του Γκάλεμπ, ηλικίας 5 ετών, και η μητέρα τους Ριχάνα, 27 ετών, επίσης πνίγηκαν.

"Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δε μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά", εξήγησε ο Σενού.

"Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα" προσέθεσε ο πατέρας.

Ο άνδρας, με καταγωγή από την κουρδική πόλη Κομπάνι (βόρεια Συρία) ανέφερε επίσης στο Dogan ότι είχε επιχειρήσει και άλλη φορά -μάταια ωστόσο- να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του.

Τότε, το πλοίο τους το αναχαίτισε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

(Με πληροφορίες από το: ΑΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Έμεινα αποσβολωμένη, παγωμένη' δηλώνει η δημοσιογράφος που τράβηξε την φωτογραφία του Αϊλάν Κούρντι

Είναι αυτό το παιδί 'λαθραίο' και 'τζιχαντιστής';

Νέα τραγωδία: 12 Σύροι πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και παιδιά, πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω

SHARE:

24Media Network